Шоколадний торт зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Шалено смачний торт для святкових заходів. Рекомендую всім господиням на замітку рецепт шоколадного торта зі смородиною.
Відразу слід сказати, що приготування такого торта вимагає від вас певної кулінарної вправності. Особливо це стосується приготування ганаша. Для приготування шоколадного торта зі смородиною нам знадобиться ще заздалегідь зробити сироп зі смородиною (просто з цукром проваріть ягоду). Цукор бажано брати дрібний (або звичайний в блендері перемолоти). Шоколад для бісквіта вибирайте менш гіркий, ніж для покриття і ганаша.
- Смородина - 400 грам
- Шоколад - 90 грам (для бісквіта )
- Жовтки - 8 штук (для бісквіта)
- Білки - 6 штук (для бісквіта)
- Цукор - 240 грам (для бісквіта)
- Лист желатину - 2 грами (для ганаша )
- Вода - 70 мілілітрів (для ганаша)
- Лікер - 80 мілілітрів (для ганаша)
- Цукор - 25 грам (для ганаша)
- Лимонний сік - 10 мілілітрів (для ганаша)
- Шоколад - 250 грам (для ганаша)
- Вершкове масло - 250 грам (для ганаша)
- Вершки - 75 мілілітрів
Ось смородина в сиропі.
Готуємо бісквіт: шоколад розтопіть на водяній бані. Жовтки розтираємо з половиною цукру.
До піни збиваємо білки з цукром, що залишився.
У білки вводимо жовтки, шоколад, перемішуємо акуратно.
За допомогою кондитерського мішка видавлюємо по колу коржі. Духовку розігріваємо до 170 З.
Запікаємо хвилин 25. Дуже обережно остудіть - коржі тендітні!
Приготувати ганаш. Розмочити желатин в холодній воді. Чёрную смородину (300 г) подрібнити занурювальним блендером і протерти через сито. У воду додати лікер, цукор, лимонний сік, протёртую смородину и довести до кипения. Ввести віджатий желатин. Розмішати.
Подрібнити шоколад для ганаша і розтопити в каструлі на водяній бані. Влити підготовлений чорносмородиновий сироп і збити легкими рухами. Остудити.
Подрібнити шоколад для ганаша і розтопити в каструлі на водяній бані. Влити підготовлений чорносмородиновий сироп і збити легкими рухами. Остудити.
У остиглий ганаш ввести віночком шматочки розм'якшеного вершкового масла. Дати стекти сиропу з ягід. Відкласти декілька цілих штук. Круглу форму без дня діаметром 24 см з високими бортами поставити на деко, покритий кулінарної папером. Помістити в неї перший корж бісквіту (при випіканні коржі трохи розтечуться, тому попередньо їх доведеться акуратно обрізати по внутрішньому краю форми). Покрити його половиною ганаша і посипати половиною ягід чорної смородини.
Накрити ганаш другим коржем і повторити операцію. Накрити другим коржем. Поставити в холодильник на 2 годину, після чого видалити форму.
Зробіть ганаш для покриття: розтопіть на водяній бані шоколад, додайте вершки і какао трохи. Дайте охолонути, щоб став пластичним.
Готовий шоколадний торт зі смородиною мажемо ганашем, прикрашаємо ягодами і какао перед подачею. Смачного!