Шоколадний десерт з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати шоколадний десерт з чорною смородиною, ніжний і красивий. Цей десерт підкорить вас поєднанням шоколадного смаку і легкої кислинки смородини, які дарують свої аромати.
Десерт, приготований за цим рецептом, виходить рідким всередині, але з хрусткою скоринкою. Ви можете використовувати будь-які ягоди для основи цього десерту, наприклад, полуницю, вишню, чорницю. Обов'язково додайте смородиновий лікер або коньяк в тісто для більш яскравого аромату десерту, а також використовуйте якісне какао. Рекомендую готувати десерт в керамічних чашках або невеликих формочках, щоб його можна було красиво подати на стіл.
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Смородина чорна - 150-180 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Смородиновий лікер (коньяк) - 2 Ст. Ложки
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
1. Яйця кімнатної температури змішайте з цукром, ванільним цукром і добре збийте міксером. Додайте розтоплене вершкове масло і смородиновий лікер, збийте.
2. Додайте какао і борошно, ретельно перемішайте тісто віночком. У змащені вершковим маслом керамічні чашки викладіть промиті і просушені ягоди чорної смородини.
3. Зверху рівномірно розподіліть тісто. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 15 хвилин до утворення легкої скоринки. Смачного!