Рецепт Шоколадний десерт з чорною смородиною фото

Шоколадний десерт з чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Ягоди, Какао, Яйця, Смородина, Чорна смородина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Солодке, Десерти, Суфле

Розповім, як приготувати шоколадний десерт з чорною смородиною, ніжний і красивий. Цей десерт підкорить вас поєднанням шоколадного смаку і легкої кислинки смородини, які дарують свої аромати.

Десерт, приготований за цим рецептом, виходить рідким всередині, але з хрусткою скоринкою. Ви можете використовувати будь-які ягоди для основи цього десерту, наприклад, полуницю, вишню, чорницю. Обов'язково додайте смородиновий лікер або коньяк в тісто для більш яскравого аромату десерту, а також використовуйте якісне какао. Рекомендую готувати десерт в керамічних чашках або невеликих формочках, щоб його можна було красиво подати на стіл.

  • Цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Смородина чорна - 150-180 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Смородиновий лікер (коньяк) - 2 Ст. Ложки
  • Какао - 4 Ст. Ложки
  • Борошно - 2 Ст. Ложки
  • Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
шоколадний десерт з чорною смородиною - фото крок 1
1. Яйця кімнатної температури змішайте з цукром, ванільним цукром і добре збийте міксером. Додайте розтоплене вершкове масло і смородиновий лікер, збийте.
шоколадний десерт з чорною смородиною - фото крок 2
2. Додайте какао і борошно, ретельно перемішайте тісто віночком. У змащені вершковим маслом керамічні чашки викладіть промиті і просушені ягоди чорної смородини.
шоколадний десерт з чорною смородиною - фото крок 3
3. Зверху рівномірно розподіліть тісто. Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 15 хвилин до утворення легкої скоринки. Смачного!

Схожі рецепти