Кекс зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Дуже м'який, ніжний, з відмінним поєднанням кислуватого і солодкого смаку - все це про неймовірно апетитному десерті. Перед вами простий рецепт приготування кексу зі смородиною і шоколадом.
Насичено шоколадний кекс зі смородиною в домашніх умовах вам не до смаку? Тоді сміливо прибирайте шоколад і замініть його ваніллю, наприклад. Тісто виходить настільки розсипчастим, що прекрасно підійде не тільки для однієї смородини, але для поєднання кількох ягід або фруктів. Не бійтеся експериментувати на кухні!
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 120-150 грам
- Чорний шоколад - 150 грам
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 100 грам
- Смородина - 100-150 грам

1. Ягоду вимити, добре обсушити, видалити при необхідності гілочки і листочки.

2. Вершкове масло збити з цукром до повного розчинення останнього. Акуратно відокремити білки від жовтків. Розтопити на паровій бані шоколад і залишити його остигати. У масляну суміш ввести жовтки (по одному), продовжуючи збивати.

3. Остиглий шоколад ввести тонкою цівкою, постійно збиваючи. При бажанні в рецепт приготування кексу зі смородиною можна використовувати і какао.

4. Далі черга борошна. Її потрібно всипати буквально по ложці, щоб не утворилися грудочки.

5. В окремій мисочці збити з дрібкою солі охолоджені білки. Вони повинні бути щільними і не стікати по мисці, тоді кекс зі смородиною в домашніх умовах буде повітряним. Ввести в тісто спочатку приблизно половину білків, акуратно вмішуючи їх.

6. Потім додати другу частину і вже обсохлу ягоди. Акуратно все з'єднати, намагаючись зберегти тісто повітряним.

7. Форму для кексу змастити трохи вершковим маслом і розподілити тісто. Відправити в розігріту духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряти сірником або зубочисткою.

8. Коли тісто добре пропеклося, можна дістати форму з духовки і дати кексу охолонути.

9. Ось такий простий рецепт кексу зі смородиною. Перед подачею можна прикрасити його свіжими ягідками або присипати цукровою пудрою, наприклад.