Рецепт Кекс зі смородиною фото

Кекс зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Швейцарська кухня
Тісто , Ягоди , Смородина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже м'який, ніжний, з відмінним поєднанням кислуватого і солодкого смаку - все це про неймовірно апетитному десерті. Перед вами простий рецепт приготування кексу зі смородиною і шоколадом.

Опис приготування:

Насичено шоколадний кекс зі смородиною в домашніх умовах вам не до смаку? Тоді сміливо прибирайте шоколад і замініть його ваніллю, наприклад. Тісто виходить настільки розсипчастим, що прекрасно підійде не тільки для однієї смородини, але для поєднання кількох ягід або фруктів. Не бійтеся експериментувати на кухні!

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Цукор - 120-150 грам
  • Чорний шоколад - 150 грам
  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 100 грам
  • Смородина - 100-150 грам
кекс зі смородиною - фото крок 1
1. Ягоду вимити, добре обсушити, видалити при необхідності гілочки і листочки.
кекс зі смородиною - фото крок 2
2. Вершкове масло збити з цукром до повного розчинення останнього. Акуратно відокремити білки від жовтків. Розтопити на паровій бані шоколад і залишити його остигати. У масляну суміш ввести жовтки (по одному), продовжуючи збивати.
кекс зі смородиною - фото крок 3
3. Остиглий шоколад ввести тонкою цівкою, постійно збиваючи. При бажанні в рецепт приготування кексу зі смородиною можна використовувати і какао.
кекс зі смородиною - фото крок 4
4. Далі черга борошна. Її потрібно всипати буквально по ложці, щоб не утворилися грудочки.
кекс зі смородиною - фото крок 5
5. В окремій мисочці збити з дрібкою солі охолоджені білки. Вони повинні бути щільними і не стікати по мисці, тоді кекс зі смородиною в домашніх умовах буде повітряним. Ввести в тісто спочатку приблизно половину білків, акуратно вмішуючи їх.
кекс зі смородиною - фото крок 6
6. Потім додати другу частину і вже обсохлу ягоди. Акуратно все з'єднати, намагаючись зберегти тісто повітряним.
кекс зі смородиною - фото крок 7
7. Форму для кексу змастити трохи вершковим маслом і розподілити тісто. Відправити в розігріту духовку приблизно на 40-50 хвилин. Готовність, як завжди, перевіряти сірником або зубочисткою.
кекс зі смородиною - фото крок 8
8. Коли тісто добре пропеклося, можна дістати форму з духовки і дати кексу охолонути.
кекс зі смородиною - фото крок 9
9. Ось такий простий рецепт кексу зі смородиною. Перед подачею можна прикрасити його свіжими ягідками або присипати цукровою пудрою, наприклад.

Схожі рецепти