Шоколадний чайний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Я вже готувала кекс з чаєм Earl Grey, і він залишився у мене в любимчиках. Тому ні хвилини не сумнівалася, коли побачила рецепт, як приготувати шоколадний чайний пиріг, відразу ж приступила до випічки.
Пиріг з додаванням чаю"Earl Grey" виходить дуже ароматним, а шоколад тільки підкреслює його смак. Шоколадний пиріг можна просто присипати цукровою пудрою, але мені захотілося покрити його повністю шоколадною глазур'ю. Любителям шоколаду рекомендую!
- Чай "ерл Грей" - 2 Ст. Ложки
- Вода - 1 Склянка (для заварки)
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 200 грам
- Шоколад 58% какао - 180 грам(90 г - в тісто, 90 г - в глазур)
- Борошно - 260 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Йогурт ванільний - 120 грам
- Молоко - 1/2 склянки
Духовку дозволите розігріватися до 180 ° С. Підготуйте необхідні продукти для тіста. Масло має бути кімнатної температури.
Чай подрібніть за допомогою качалки або маточки в ступці.
Заваріть чай окропом, остудіть.
Масло і цукор збийте до білого. Потім додайте яйця по одному, продовжуючи збивати.
Шоколад розтопіть на водяній бані, трохи остудіть і тонкою цівкою влийте яєчно-масляний крем, перемішайте.
Додайте чай і йогурт, перемішайте. Борошно, розпушувач, соду просійте і додайте в 2-3 прийому в тісто, акуратно перемішуючи лопаткою.
Влийте тісто в силіконову форму для кексу і поставте випікатися в розігріту духовку на 50 хвилин.
Готовий пиріг остудіть спочатку трохи в формі, а потім на решітці. Поки він остигає, приготуйте глазур. Вершки нагрійте в каструлі з товстим дном, додайте поламаний на шматочки шоколад, розмішайте до однорідності, зніміть з вогню.
Полийте пиріг шоколадною глазур'ю, поставте в холодильник до подачі.
Смачного!