Чайний кекс з глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите експериментувати з випічкою в домашніх умовах, тоді цей чайний кексік з апетитною лимонної глазур'ю - саме те, що потрібно. Спробуйте повторити цей рецепт, НЕ розчаруєтеся!
Хотілося б розповісти вам докладно, як приготувати чайний кекс з глазур'ю. Робити будемо з чаєм "ерл Грей". Відразу хочу звернути вашу увагу на те, що від якості обраного вами чаю залежить смак десерту, так що поставтеся до цього моменту серйозно. Крім того, глазур можна зробити не тільки з лимоном, але і використовуючи будь-які фрукти або ягоди, які вам до душі. Цей кекс стане відмінним десертом для всієї родини, так що рекомендую спробувати. Навіть якщо ви новачок на кухні, з покроковим рецептом і фотографіями вам все під силу!
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка (приблизно)
- Вершки - 1/2 склянки
- Вершкове масло - 90 грам
- Чай - 10 грам(+ 1 пакетик)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимон - 1 штука
- Цукрова пудра - 300 грам
1. Чай, затоку вершками, в невеликому сотейнику поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
2. У глибокій мисці з'єднайте яйця з цукром і збийте до однорідності.
3. Сотейник зніміть з вогню, додайте вершкове масло і збийте до однорідності. Можна скористатися блендером, наприклад.
4. До збитих яєць поступово введіть просіяне з розпушувачем борошно.
5. Акуратно перемішайте все до однорідності.
6. Влийте вершки з чаєм і ще раз перемішайте. Усе, база готова.
7. Акуратно перекладіть тісто у жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку приблизно на 45 хвилин.
8. Поки випікається кекс, можна зайнятися глазур'ю. Вичавіть сік лимона, додайте в нього чай і поставте на вогонь.
9. Готовий чай з'єднайте з цукровою пудрою і збийте до однорідності.
10. Дістаньте кекс з духовки і полийте глазур'ю.
11. Зменшіть температуру до мінімуму і відправте кекс в духовку ще на 10-15 хвилин.
12. Ось такий апетитний кекс вийшов в результаті. Приємного чаювання!