Чайний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Простий домашній пиріг до чаю завжди створює домашній затишок і гарний настрій. Тут я хочу поділитися рецептом і показати, як приготувати чайний пиріг з простих інгредієнтів і без особливих зусиль.
Такий пиріжок може приготувати навіть дитина під контролем батьків. Тут немає абсолютно нічого складного: потрібно просто змішати інгредієнти в потрібній пропорції і запекти пиріг.
При бажанні чайний пиріг можна розрізати на 2 коржа і прошарками з варенням, буде дуже смачно.
- Цукор - 250 грам
- Масло рослинне - 250 грам
- Заварка чорного чаю - 250 грам (міцна)
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Горіх грецький - 250 грам
Перший справою всипаємо цукор в заварку і добре розмішуємо до розчинення цукру. Потрібно отримати насичений сироп.
Тепер в масу додаємо яйця, рослинне масло і соду або розпушувач. Все перемішуємо до єдиної консистенції.
Тепер прийшов час борошна. Всипаємо її частинами і вимішуємо тісто. Воно повинно вийти густим і тягучим, але не потрібно забивати його борошном. У тісто висипте злегка подрібнені волоські горіхи.
Духовку розігрійте до 180 градусів і змастіть форму рослинним маслом. Вилийте тісто у форму і ставте пекти пиріг на 40-45 хвилин. Подавайте остиглим.