Шоколадні кекси з м'ятою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 35 хв.
М'ята і шоколад - класичне поєднання, яке полюбилося гурманам в усьому світі. Симбіоз освіжаючою м'яти і шоколаду перетворюють звичайні кекси в вишукану і дуже смачну випічку. Насолоджуйтесь!
Опис приготування:
Шоколадні кекси з м'ятою - цікавий десерт, який не особливо люблять діти, але дорослим він дуже до смаку. Поєднання двох смаків м'яти і шоколаду непогано зійшлося, хоча обидва смаку яскраві і насичені, виходить дуже смачно. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати прості шоколадні кекси з м'ятною ноткою в складі. Рецепт тіста простий, Шоколадний йому додасть велику кількість какао, шоколад ми не будемо використовувати зовсім. Якщо у вас немає м'ятного екстракту, то можна подрібнити свіжу м'яту в блендері і змішати її з маслом. Для випічки також можна використовувати сушену м'яту. Просто, оригінально і дуже смачно!
- Какао-порошок - 70 грам
- Окріп - 90 мілілітрів
- Крем - 130 грам
- Рослинна олія - 160 грам
- Яйце - 2 штуки
- Екстракт м'яти - 1/2 чайних ложки (або м'ятний сироп)
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 100 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Збиті вершки - 200 грам (для прикраси)
- Сіль - 1 щіпка
Какао-порошок залийте окропом і розмішайте до однорідності.
Додайте охолоджену сметану і все добре розмішайте.
Потім додайте яйця, рослинне масло і екстракт м'яти.
Всипте в тісто цукор і збивайте, поки він повністю не розчиниться.
Борошно змішайте з розпушувачем і сіллю, вводите в тісто невеликими порціями. У вас повинно вийти однорідне тісто без грудочок.
Розлийте тісто в форму для запікання і відправте в розігріту до 175 градусів духовку на 20 хвилин.
Коли кекси охолонуть, прикрасьте їх збитими вершками і посипте зверху какао.