Шоколадні кекси з бананом і чорною смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Навіть якщо ви постите, не обов'язково позбавляти себе солодкого! Приготуйте шоколадні кекси з бананом і чорною смородиною за цим рецептом. Кекси виходять повітряними, ароматними і з легкою кислинкою.
Шоколадні кекси з бананом і чорною смородиною - це чудова альтернатива звичним кексів, до складу яких входять яйця і вершкове масло. Ці кекси виходять повітряними, ароматними і чудово підійдуть тим, хто дотримується особливої дієти або тримає піст. Читайте рецепт, готуйте, пробуйте і діліться враженнями.
- Борошно - 250 грам
- Цукор - 150 грам
- Шоколад - 80 грам
- Какао порошок - 15 грам
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Банан - 1 штука
- Чорна смородина - 100 грам (свіжа або заморожена)
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 125 мілілітрів
1. Шоколад розтопіть з оливковою олією.
2. Окремо змішайте цукор, соду, розпушувач, какао, борошно і сіль.
3. В розтоплений і злегка остиглий шоколад з маслом додайте воду кімнатної температури.
4. З'єднайте сухі інгредієнти з шоколадною сумішшю. Перемішайте.
5. Додайте смородину і нарізаний банан (якщо використовуєте заморожену ягоду - необхідно розморозити її). Ще раз перемішайте.
6. Викладіть тісто в формочки і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
7. Дайте кексу трохи охолонути у формах і діставайте. Готово!