Шоколадні капкейки з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний десерт подарує масу задоволення і дітям і дорослим. Міні- тортики обов'язково сподобаються любителям шоколаду, вишенька всередині додасть капкейк якусь родзинку, а крем додасть ніжності.
Я шокоголіков і жити не можу без смачних шоколадних десертів. Один з моїх улюблених - шоколадні капкейкі з вишнею. В цьому десерті все, що я люблю - дуже шоколадний смак, кислуватий вишня, ніжний крем, а кава дає неймовірний відтінок. Шоколадні капкейки з вишнею ви легко можете приготувати в домашніх умовах. Готуйте і дивуйте своїх близьких неймовірно смачним десертом.
- Борошно - 300 грам
- Какао - 100 грам
- Вершкове масло - 75 грам
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 250 грам
- Йогурт - 150 мілілітрів
- Кава - 100 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Білий шоколад - 150 грам
- Вершки 33-35% - 380 мілілітрів
- Вишні без кісточок - 200 грам
У глибокій мисці треба змішати сухі інгредієнти - половину цукру, просіяне борошно, розпушувач і соду.
В іншій мисці треба розтерти м'яке вершкове масло з рештою цукру, потім додаємо яйце і добре перемішуємо. Далі додаємо йогурт і зварений холодну каву.
У рідку частину додаємо суху суміш частинами і акуратно перемішуємо.
Готове тісто перекладаємо в силіконові форми або одноразові паперові форми для кексів, заповнюємо десь на 2/3. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
А далі готуємо крем. Розігріваємо 270 мл вершків до 80 градусів і потроху виливаємо його в поламаний шоколад. Розмішуємо до однорідного стану і охолоджуємо.
У вже остигнула масу з вершків і шоколаду додаємо залишився 110 мл вершків. Добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на години 3.
Потім збиваємо цю охолоджену масу в повітряний крем.
Далі в охололи кексах треба прибрати м'якуш з серединки маленькою ложечкою - туди ми покладемо вишню без кісточки. Зверху на капкейкі акуратно з кондитерського мішка (можна замінити пакетом з відрізаним куточком) викласти крем і прикрасити вишенькою.