Рецепт Шоколадні капкейки з вишнею фото

Шоколадні капкейки з вишнею
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Ягоди, Шоколад, Вишня
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, Для дітей, На святковий стіл, Фуршет
Випічка, Капкейк

Ідеальний десерт подарує масу задоволення і дітям і дорослим. Міні- тортики обов'язково сподобаються любителям шоколаду, вишенька всередині додасть капкейк якусь родзинку, а крем додасть ніжності.

Я шокоголіков і жити не можу без смачних шоколадних десертів. Один з моїх улюблених - шоколадні капкейкі з вишнею. В цьому десерті все, що я люблю - дуже шоколадний смак, кислуватий вишня, ніжний крем, а кава дає неймовірний відтінок. Шоколадні капкейки з вишнею ви легко можете приготувати в домашніх умовах. Готуйте і дивуйте своїх близьких неймовірно смачним десертом.

  • Борошно - 300 грам
  • Какао - 100 грам
  • Вершкове масло - 75 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 250 грам
  • Йогурт - 150 мілілітрів
  • Кава - 100 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Білий шоколад - 150 грам
  • Вершки 33-35% - 380 мілілітрів
  • Вишні без кісточок - 200 грам
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 1
У глибокій мисці треба змішати сухі інгредієнти - половину цукру, просіяне борошно, розпушувач і соду.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 2
В іншій мисці треба розтерти м'яке вершкове масло з рештою цукру, потім додаємо яйце і добре перемішуємо. Далі додаємо йогурт і зварений холодну каву.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 3
У рідку частину додаємо суху суміш частинами і акуратно перемішуємо.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 4
Готове тісто перекладаємо в силіконові форми або одноразові паперові форми для кексів, заповнюємо десь на 2/3. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 5
А далі готуємо крем. Розігріваємо 270 мл вершків до 80 градусів і потроху виливаємо його в поламаний шоколад. Розмішуємо до однорідного стану і охолоджуємо.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 6
У вже остигнула масу з вершків і шоколаду додаємо залишився 110 мл вершків. Добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на години 3.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 7
Потім збиваємо цю охолоджену масу в повітряний крем.
шоколадні капкейки з вишнею - фото крок 8
Далі в охололи кексах треба прибрати м'якуш з серединки маленькою ложечкою - туди ми покладемо вишню без кісточки. Зверху на капкейкі акуратно з кондитерського мішка (можна замінити пакетом з відрізаним куточком) викласти крем і прикрасити вишенькою.

Схожі рецепти