Шоколадні капкейки з кремом
(покроковий рецепт з фото)
Коли я раніше бачила капекйкі на прилавках кондитерських, то навіть уявити не могла, що зможу їх сама приготувати. Такі гарні вироби виходять не з першого разу, але спробувати варто точно!
Для початку вам необхідно вивчити, як приготувати шоколадні капкейкі з кремом. Тісто змушують нескладно, але ось з кремом і прикрасою у мене бували проблеми. Тут головне добре його збити, щоб воно не осіло. До речі, в цьому рецепті в його основі арахісове масло, яке дуже органічно грає смаком з шоколадною основою.
- Борошно пшеничне - 420 грам
- Какао - 60-80 грам
- Цукор білий - 200 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Молоко - 100 мілілітрів
- Заварений каву - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Арахісове масло - 150 грам
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки(1 немає. Ложка - в вершках, 0, 5 немає. Ложки - в тісто)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Шоколадний сироп - За смаком
- Горіхи - За смаком
1. Спочатку приготуйте тісто. Змішайте в глибокій мисці борошно, сіль, соду, розпушувач, какао і цукор.
2. В іншому посуді з'єднайте яйце, молоко, ванільний екстракт і масло.
3. Потім сухі і мокрі інгредієнти з'єднайте в єдину масу.
4. Влийте кави, і замішати рідке тісто.
5. Потім розлийте його по формах для капкейков на 3/4 обсягу.
6. Запікайте кекси 22 хвилини в духовці при 180 градусах.
7. Поки випічка остигає, приготуйте крем. Збийте в єдину масу м'яке вершкове і арахісове масло, додаючи пудру і екстракт.
8. Прикрасьте капкейкі кремом з кондитерського мішка, а також сиропом і горішками. Насолоджуйтесь!