Капкейки с гранатом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжні і дуже шоколадні капкейкі прикрасять навіть новорічний стіл своїм яскравим смаком і святковим видом!
Яскрава шоколадна нотка, трохи волога шовковиста структура, ніжне вершкове післясмак… Ці капкейкі сподобаються всім любителям шоколадної випічки! Щоб капкейкі виглядали нарядно, вибирайте гранат з яскравими зернятками.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 60 грам
- Яйця - 2 штуки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне в / с - 150 грам
- Какао - порошок - 25 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Сир вершковий - 100 грам (для крему: всі продукти нижче)
- Крем - 150 грам
- Пудра - 40 грам
- Гранат - 1/4 штуки
Збийте яйця з цукром до утворення густої пишної маси.
Додайте сметану і розтоплене охолоджене вершкове масло. Перемішайте лопаткою.
Всипте просіяне з какао і розпушувачем борошно, додайте невелику дрібку солі. Лопаткою швидко перемішайте. Додайте жменю очищених зерен граната і ще раз перемішайте.
Розкладіть тісто по формах.
Випікайте в прогрітій до 180 градусів духовці хвилин 15-20. Не пересушивайте кексики, тоді вони будуть особливо ніжними.
Готові кекси остудити на решітці і прикрасьте кремом.
Для крему сметану змішайте з цукровою пудрою і збийте. Потім додайте в масу вершковий сир кімнатної температури і ще раз збийте. Покрийте капкейкі кремом зі шприца або корнетика і прикрасьте зернами граната і гілочками базиліка.