Шоколадне печиво «поцілунок дами»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, що спекти солоденького до чаю без особливого клопоту? А вам подобається такий варіант: як приготувати шоколадне печиво "поцілунок дами"? приголомшливе, апетитне і надзвичайно смачне печиво.
Цей рецепт з італійської кухні, а вже жителі цієї країни точно знають толк в десертах. Смак і аромат цього горіхово-шоколадного задоволення складно передати словами. Я хочу запропонувати вам класичний рецепт і з додаванням шоколадної нотки в тісто, а ви можете вибрати той, що вам більше до душі. Обов'язково рекомендую зробити це печиво в домашніх умовах.
- Горіхи - 1 Склянка (мигдаль або лісової)
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Шоколад - 150 грам
- Екстракт - 1 Чайна ложка (ванільний або мигдальний)
1. Сам процес приготування тіста досить простий. Для початку підсушіть на сухій сковороді горіхи.
2. Після подрібніть їх у блендері до стану крихти.
3. Додайте розм'якшене вершкове масло, цукор, борошно, ванільний або мигдальний екстракт для аромату. Все ретельно перемішайте.
4. Можна розділити тісто навпіл, в одну додайте розтоплений шоколад (можна какао).
5. Відщипувати невеликі шматочки тіста, скатуйте їх в кульки і викладайте на деко, застелене пергаментом.
6. Запікається печиво не більше 10 хвилин при температурі 180 градусів.
7. А далі все просто: візьміть печиво, нанесіть на нього шар топленого шоколаду і зліпите з ще одним печивом. Ось така краса виходить в результаті!