Торт «полуничний поцілунок»
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів свіжих ягід пропоную чудовий рецепт торта "полуничний поцілунок" з фото. Він стане відмінним завершенням святкового вечора.
1. Рецепт приготування торта "полуничний поцілунок" починається з бісквіта. Для цього необхідно відокремити білки від жовтків.
2. Білки збити з цукром до утворення щільних піків.
3. Поступово ввести жовтки і додати розпушувач.
4. Потроху додавати борошно, акуратно перемішуючи.
5. Готове тісто вилити у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.
6. Коли бісквіт буде готовий, його необхідно остудити на решітці, а потім розрізати уздовж на 2 частини.
7. При бажанні можна просочити корж сиропом. Найпростіший варіант - проварити трохи воду з цукром.
8. Для приготування крему необхідно збити 2 яйця з цукром, додати трохи молока і борошно. Все ретельно перемішати.
9. Молоко поставити на вогонь і довести практично до кипіння. Додати крем і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
10. Коли крем охолоне, збити його з вершковим маслом до однорідної консистенції.
11. Остиглий корж рясно змастити кремом.
12. Полуницю вимити, просушити і нарізати уздовж тоненькими скибочками. Викласти на корж.
13. Накрити другим коржем, змастити кремом і знову накрити полуницею.
14. При бажанні прикрасити верх і боки тертим шоколадом і пластівцями мигдалю.
Торт "полуничний поцілунок" в домашніх умовах готовий. Краще дати йому постояти близько 3-4 годин, щоб він добре просочився.
- Яйце - 11 штука(9 в тісто, 2 в вершках)
- Борошно - 2 склянки(8 столових ложок в крем, інше в тісто. )
- Цукру - 3 склянки(1.5 в тісто, 1.5 в вершках)
- Розпушувач - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 800 мілілітрів
- Вершкове масло - 150 грам
- Полуниця - 500 грам
- Ванілін - 1 щіпка
2. Білки збити з цукром до утворення щільних піків.
3. Поступово ввести жовтки і додати розпушувач.
4. Потроху додавати борошно, акуратно перемішуючи.
5. Готове тісто вилити у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.
6. Коли бісквіт буде готовий, його необхідно остудити на решітці, а потім розрізати уздовж на 2 частини.
7. При бажанні можна просочити корж сиропом. Найпростіший варіант - проварити трохи воду з цукром.
8. Для приготування крему необхідно збити 2 яйця з цукром, додати трохи молока і борошно. Все ретельно перемішати.
9. Молоко поставити на вогонь і довести практично до кипіння. Додати крем і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
10. Коли крем охолоне, збити його з вершковим маслом до однорідної консистенції.
11. Остиглий корж рясно змастити кремом.
12. Полуницю вимити, просушити і нарізати уздовж тоненькими скибочками. Викласти на корж.
13. Накрити другим коржем, змастити кремом і знову накрити полуницею.
14. При бажанні прикрасити верх і боки тертим шоколадом і пластівцями мигдалю.
Торт "полуничний поцілунок" в домашніх умовах готовий. Краще дати йому постояти близько 3-4 годин, щоб він добре просочився.