Рецепт Торт «полуничний поцілунок» фото

Торт «полуничний поцілунок»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Полуниця
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Торти

Для любителів свіжих ягід пропоную чудовий рецепт торта "полуничний поцілунок" з фото. Він стане відмінним завершенням святкового вечора.

1. Рецепт приготування торта "полуничний поцілунок" починається з бісквіта. Для цього необхідно відокремити білки від жовтків.

2. Білки збити з цукром до утворення щільних піків.

3. Поступово ввести жовтки і додати розпушувач.

4. Потроху додавати борошно, акуратно перемішуючи.

5. Готове тісто вилити у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.

6. Коли бісквіт буде готовий, його необхідно остудити на решітці, а потім розрізати уздовж на 2 частини.

7. При бажанні можна просочити корж сиропом. Найпростіший варіант - проварити трохи воду з цукром.

8. Для приготування крему необхідно збити 2 яйця з цукром, додати трохи молока і борошно. Все ретельно перемішати.

9. Молоко поставити на вогонь і довести практично до кипіння. Додати крем і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

10. Коли крем охолоне, збити його з вершковим маслом до однорідної консистенції.

11. Остиглий корж рясно змастити кремом.

12. Полуницю вимити, просушити і нарізати уздовж тоненькими скибочками. Викласти на корж.

13. Накрити другим коржем, змастити кремом і знову накрити полуницею.

14. При бажанні прикрасити верх і боки тертим шоколадом і пластівцями мигдалю.

Торт "полуничний поцілунок" в домашніх умовах готовий. Краще дати йому постояти близько 3-4 годин, щоб він добре просочився.

  • Яйце - 11 штука(9 в тісто, 2 в вершках)
  • Борошно - 2 склянки(8 столових ложок в крем, інше в тісто. )
  • Цукру - 3 склянки(1.5 в тісто, 1.5 в вершках)
  • Розпушувач - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 800 мілілітрів
  • Вершкове масло - 150 грам
  • Полуниця - 500 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
1. Рецепт приготування торта "полуничний поцілунок" починається з бісквіта. Для цього необхідно відокремити білки від жовтків.

2. Білки збити з цукром до утворення щільних піків.

3. Поступово ввести жовтки і додати розпушувач.

4. Потроху додавати борошно, акуратно перемішуючи.

5. Готове тісто вилити у форму для запікання і відправити в розігріту духовку.

6. Коли бісквіт буде готовий, його необхідно остудити на решітці, а потім розрізати уздовж на 2 частини.

7. При бажанні можна просочити корж сиропом. Найпростіший варіант - проварити трохи воду з цукром.

8. Для приготування крему необхідно збити 2 яйця з цукром, додати трохи молока і борошно. Все ретельно перемішати.

9. Молоко поставити на вогонь і довести практично до кипіння. Додати крем і, постійно помішуючи, довести до кипіння.

10. Коли крем охолоне, збити його з вершковим маслом до однорідної консистенції.

11. Остиглий корж рясно змастити кремом.

12. Полуницю вимити, просушити і нарізати уздовж тоненькими скибочками. Викласти на корж.

13. Накрити другим коржем, змастити кремом і знову накрити полуницею.

14. При бажанні прикрасити верх і боки тертим шоколадом і пластівцями мигдалю.

Торт "полуничний поцілунок" в домашніх умовах готовий. Краще дати йому постояти близько 3-4 годин, щоб він добре просочився.

Схожі рецепти