Торт «Вишневий поцілунок»
(покроковий рецепт з фото)
Такий десерт можна подавати до святкового столу або зробити сюрприз своїй половинці. Покрокова інструкція підкаже, як приготувати торт "вишневий поцілунок" . Дуже смачне поєднання вишні з кремом.
Використання ягід при приготуванні десертів - класичний прийом. Вони додають випічці пікантності, роблять її більш легкою і вишуканою. Вишню дуже часто використовують для приготування тортів і тістечок. Такий десерт приємно здивує вас смаком і зовнішнім виглядом.
- Борошно - 1, 5 склянки(1 ½ склянки для тіста, 1 столова ложка для крему)
- Яйце - 3 штуки(2 штуки для тесту, 1 штука для крему)
- Цукровий пісок - 1 Склянка(½ стакана для коржа, 3 столові ложки для крему, 2 столові ложки для глазурі)
- Згущене молоко - 1 штука(½ банки для крему, ½ банки для коржа)
- Какао - 4 Ст. Ложки(2 столові ложки для коржа, 2 столові ложки для глазурі)
- Крем - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
- Олія - 200 грам
- Вишня - 1 кілограм
- Мигдаль - 70 грам
- Лікер - 3 Ст. Ложки
1. Беремо всі продукти для коржів.
2. У чаші міксера з'єднуємо яйця, цукор, какао, соду гасимо оцтом.
3. Всипаємо борошно, сметану і згущене молоко.
4. Готове тісто виливаємо на деко і випікаємо в духовці 20 хвилин при 190 градусах.
5. Варимо крем: в сотейнику з'єднуємо борошно, воду, яйце і цукор.
6. Відправляємо вміст на вогонь і безперервно помішувати. Масло збиваємо міксером, додаємо до нього загусла масу і збиваємо, після чого додаємо згущенку, ще раз перемішуємо. Крем готовий.
7. Вишню промиваємо і трохи віджимаємо, отриманий сік з'єднуємо з лікером.
8. Готовий бісквіт розрізаємо вздовж на 2 частини.
9. Одну просочуємо вишневим соком з алкоголем, кладемо крем, вишню і рубаний мигдаль. Другий корж просочуємо і накриваємо перший. Зверху і з боків промазуємо все кремом.
10. Знеструмлений бісквіт, вишні та мигдалю з'єднуємо з кремом.
11. Викладаємо отриману суміш на торт.
12. Для глазурі змішуємо какао, цукор і воду. Весь час помішувати на вогні. Готової глазур'ю поливаємо зверху торт і відправляємо його в холодильник на 8-12 годин.