Торт «поцілунок негра»
(покроковий рецепт з фото)
Дізнайтеся, як приготувати торт "поцілунок негра", щоб в хорошому сенсі здивувати своїх гостей смачною домашньою випічкою. Багато різних верств, ніжний крем, шоколадна глазур і горіхи. Пальчики оближеш!
Для приготування цієї торта знадобиться чимало часу. Зате кінцевий результат з лишком компенсує витрачені на приготування зусилля. Кожен з чотирьох шарів виходить смачним навіть окремо. Ніжний крем робить торт м'яким, а глазур вносить необхідну нотку шоколадного задоволення. Вдалого приготування!
- Крем - 2 склянки(+ 1, 5 склянки для крему)
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Оцет - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 склянки(+ 4 немає. L. Цукру для крему і 1/2 склянки для глазурі)
- Мак, какао і волоські горіхи - За смаком (для коржей)
- Сир - 180 грам
- Какао - 5 чайних ложок
- Молоко - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 40 грам
Почнемо з приготування коржів для торта. З'єднуємо просіяне борошно з двома сткана сметани, яйцями і двома склянками цукру.
Збиваємо масу віночком і вводимо соду, гаситься оцтом. Перемішуємо до однорідної маси. Поділяємо отримане тісто на чотири рівні частини.
У дві частини тесту засипаємо какао. У ще одну насипаємо мак. В останню частину тесту підмішуємо подрібнені горіхи.
Застеляємо форму для запікання пергаментом. Вливаємо одну частину тіста.
Випікаємо 25 хвилин, температура - 160 градусів. Таким же чином випікаємо залишилися три коржа.
Приготуємо крем. Змішуємо сир зі сметаною і цукром.
Збиваємо масу міксером. Приготованим кремом змащуємо кожен корж, викладаючи їх один на одного. Ставимо коржі в холодильник на 3 годину.
Приготуємо шоколадну глазур. Розтопити вершкове масло, додавши молоко, какао і цукор. Заважайте, поки не утвориться гладка маса.
Поливаємо верхівку торта шоколадною глазур'ю. Відправляємо торт в холодильник ще на 5 годин.
Верхівку торта можна прикрасити горіхами. Смачного!