Шоколадне печиво до Дня закоханих
(покроковий рецепт з фото)
Порадуйте свою другу половинку в цей дивовижний свято - спечіть дуже красиве, смачне і ефектне шоколадне печиво до Дня закоханих. Серце ласуни буде підкорене раз і назавжди
Купуйте красиву коробку у формі сердечка, спечіть шоколадне печиво до Дня закоханих, красиво загорніть - і дуже милий, зворушливий і приємний подарунок на День закоханих готовий. Повірте, такий подарунок порадує вашу другу половинку куди більше, ніж чергові парфуми або крем для гоління, адже в печиво ви вклали свої старання, свою душу, а це в подарунок - найголовніше.
- Вершкове масло - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 1/3 склянки
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Мигдаль подрібнений - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 200 грам
- Темний шоколад (стружка) - 1 Склянка
- Фігурки у вигляді сердечок (для прикраси) - - За смаком
У миску просіваємо борошно, туди ж додаємо мелений мигдаль, перемішуємо.
Половину склянки вершкового масла кімнатної температури перемішуємо з цукровою пудрою до однорідності.
Додаємо в масляну суміш какао-порошок.
Гарненько перемішуємо.
Змішуємо борошняну суміш з масляною. Швидко, протягом 1 хвилини, замішуємо тісто.
Тепер необхідно розділити тісто на 12-16 рівних частин, кожну з яких скочується в кульку. Викладаємо кульки на лист пергаментного паперу - і відправляємо в морозилку на 5-7 хвилин.
Потім дістаємо кульки з морозилки і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікаємо від 20 до 25 хвилин (до готовності).
Час, що залишився вершкове масло на водяній бані розтоплюємо з шоколадною стружкою. Готове і тепле до кімнатної температури печиво опускаємо в отриману шоколадну глазур.
Печиво повинне повністю покритися шоколадною глазур'ю.
Викладаємо печиво в шоколадній глазурі на пергаментний папір. При бажанні, прикрашаємо сердечками (продаються в магазині спеціально для прикраси випічки) або меленим мигдалем. Ми залишаємо до повного застигання.
Печиво готове - його можна упаковувати в красиву коробочку і дарувати, а можна просто подавати до чаю або кави. Приємного свята!