Шоколадна Педа (індійські іриски)
(покроковий рецепт з фото)
Педа - десерт, популярний в Індії. За консистенцією він схожий на м'які молочні іриски з зернистою структурою, що складаються з молока і цукру і ароматизовані кардамоном. Спробуйте!
Приготування шоколадної Педи (індійських ірисок) не займе у вас багато часу, але вже точно порадує ваших домочадців. Такий десерт сподобається не тільки діткам, але і дорослим. Прекрасно підходять до чаювання з рідними. За бажанням такі іриски можна подавати з горіхами або насінням.
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Згущене молоко - 150-200 грам
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
- Кардамон - 1/2 чайних ложки
- Сухе молоко - 150-200 грам
1. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте сухе молоко і перемішайте.
2. Потім влийте згущене молоко і готуйте близько 8 хвилин, після чого додайте какао і кардамон.
3. Готуйте суміш до згущення, поки не стане прилипати до країв сковороди.
4. Скачайте ірис в ковбаску і наріжте на невеликі цукерки.
5. Надайте ірискам симпатичний вигляд і угощайтесь домашнім десертом, який можна зберігати в холодильнику до декількох діб.