Шоколадна ковбаска «ласунка»
(покроковий рецепт з фото)
Всім ласунам обов'язково сподобається рецепт цього десерту, адже готується він дуже просто і дуже швидко. Вам не знадобиться ні духовка, ні інші кухонні пристосування. Готуємо швидко і смачно!
Цю вкусняшку під силу приготувати навіть маленьким початківцям кулінарам. Вашим дітям буде дуже цікаво взяти участь в створенні такого десерту, тому не женіть їх з кухні. А як приготувати шоколадну ковбаску "ласунка", ви дізнаєтеся з цього простого рецепту.
- Пісочне печиво - 400 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Згущене молоко - 200 грам
- Варене згущене молоко - 2-3 Ст. Ложок
- Горіхи - 100-150 грам (будь-які)
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Підготуємо всі інгредієнти. Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, воно повинно бути м'яким.
Печиво подрібнюємо качалкою в крихту. Нічого страшного, якщо залишилися шматочки. Висипаємо крихту з печива в миску і додаємо какао. Перемішуємо.
Тепер додамо згущене молоко: і звичайну, и вареную. І м'яке вершкове масло. Перемішуємо.
І додаємо очищені горіхи. Їх можна трохи подрібнити. Дуже красива вийде ковбаска, якщо додати фісташки.
Ділимо суміш на 3-4 частини. З кожної частини формуємо ковбаску і щільно загортаємо в харчову плівку або пергамент.
Відправляємо в холодильник до затвердіння. Або, якщо десерт потрібен терміново, в морозилку.
Перед подачею розгортаємо ковбаски і злегка присипаємо цукровою пудрою.