Шоколадна глазур з шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
В арсеналі кожної господині, яка любить займатися випічкою, повинен бути класний варіант, як приготувати шоколадну глазур з шоколаду. Пропоную вам на замітку мій перевірений рецепт.
Це дуже цікавий, але при цьому досить простий рецепт шоколадної глазурі з шоколаду з додаванням цукрової пудри і сметани. Вона прекрасно підійде як для тортів, так і для печива, маффинов або простих домашніх пирогів. Дуже густа, насичена і неймовірно смачна глазур, яку обов'язково варто спробувати.
- Шоколад - 450 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Крем - 200 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - 500 грам
- Сіль - 1 щіпка

1. Насамперед в глибокій мисочці розтопіть шоколад. Можна використовувати як чорний або молочний, так і кілька видів відразу.

2. Додайте в мисочку м'яке вершкове масло і почніть активно перемішувати. Від температури масло буде поступово таять і шоколадна глазур з шоколаду в домашніх умовах стане однорідною масою.

3. Додайте сметану. Несподівано? що, можна сказати і так, але ось результат буде просто чудовим. Ретельно перемішайте. Можна скористатися віночком, щоб збивати глазур.

4. Для аромату влийте ванільний екстракт і начините всипати цукрову пудру, постійно перемішуючи.

5. Коли все готово, накрийте мисочку плівкою і відправте в холодильник на півгодинки. Після дістаньте і залиште при кімнатній температурі хвилин на 10, після чого можна використовувати її за призначенням. Сподіваюся, що мій рецепт приготування шоколадної глазурі з шоколаду вам сподобається.