Глазур з шоколаду
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, як приготувати глазур з шоколаду з желатином, щоб вона вийшла дивно гладкою, блискучою і могла прикрасити будь-який ваш десерт. Насправді все досить просто!
Ця дивовижна глазур з шоколаду в домашніх умовах прекрасно підійде як для тортів, так і для дрібної випічки: капкейков, пончиків, еклерів. Працювати з нею зможе навіть новачок в кулінарії, так що дуже рекомендую запам'ятати рецепт. При бажанні можна використовувати як чорний, так і молочний шоколад, а також регулювати кількість цукру.
- Желатин - 10 грам
- Цукор - 200 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершки - 65 мілілітрів
- Шоколад - 100 грам
- Какао - 3 Ст. Ложки

1. У невеликій сотейник відправте вершки, воду, какао і половину шоколаду. Я рекомендую використовувати чорний шоколад з високим вмістом какао. Надішліть на вогонь і доведіть все до кипіння. Постійно помішуючи, перетворите все в однорідну масу. Після зніміть з вогню і введіть другу половину шоколаду (тут рекомендую використовувати дропси). Все ретельно перемішайте.

2. Окремо замочіть желатин. Дуже зручно використовувати в рецепті приготування глазурі з шоколаду листової.

3. Остудивши трохи шоколадну масу, введіть желатин. Ретельно перемішайте всі до однорідності.

4. Збийте як слід віночком.

5. Щоб не трапилося ніяких грудочок і глазур з шоколаду в домашніх умовах була ідеальною консистенції, процідіть її через тонке сито.

6. От і все, глазур готова! Якщо ви не збираєтеся її використовувати відразу, то після вам потрібно буде її трохи прогріти (приблизно до 44 градусів).