Шашлик з курячих грудок з маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Шашличок з курячих грудок можна запікати будинку в духовці, а можна приготувати його на мангалі, якщо ви вирішили виїхати на природу. Якщо курку попередньо замаринувати, вона буде ще смачніше.
Шашлички з курячого філе не обов'язково будуть сухими. Щоб цього не сталося, попередньо замаринуйте курочку. Тоді вона просочиться маринадом і вийде ароматною і соковитою. Перчик відмінно гармонує з філе. Щоб дізнатися, як приготувати шашлик з курячих грудок з маринадом, прочитайте цей рецепт.
- Куряче філе - 600 грам
- Перець червоний солодкий - 150 грам
- Майонез - 30 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Гірчиця Дижонская - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець, паприка - За смаком
Куряче філе вимийте під проточною водою і обсушити паперовими рушниками. Потім зачистите його від плівок і розріжте на великі шматочки однакового розміру.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього в окремій піалках змішайте соєвий соус, майонез і гірчицю.
Залийте шматочки курки маринадом. Також додайте до курки сіль, чорний мелений перець і сушену паприку. Ретельно перемішайте всі і поставте в холодильник маринуватися на три-чотири години.
Для приготування шашличків в духовці вам знадобляться довгі дерев'яні шпажки. Замочіть шпажки в холодній воді на кілька годин, щоб ті не згоріли в процесі приготування.
Червоний болгарський перець вимийте, видаліть у нього серцевину з насінням. Наріжте м'якоть на квадрати розміром з шматочки курки. Нанизати на шпажки шматочки перцю і курки, чергуючи їх.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів. Викладіть на деко пергамент для запікання, а на нього - курячі шашлички. Запікайте їх в духовці п'ятнадцять хвилин і подавайте до столу.