Рецепт Шашлик з курячих грудок фото

Шашлик з курячих грудок
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах, Курка, Куряча грудка
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Шашлик

Всі люблять шашлики, для їх приготування використовують свинину, баранину, рідше - курку. А ось і даремно, адже з неї можна зробити дуже смачне блюдо за рецептом, як приготувати шашлик з курячих грудок.

Найчастіше курячі грудки в приготуванні виходять трохи сухуватими, завдяки цим рецептом можна зробити соковитий і смачний шашличок. Блюдо готується в духовці, тому навіть взимку або в дощ можна побалувати своїх близьких шашликом. Особливо така подача порадує дітей, та й на святковому столі воно буде гідно виглядати. При подачі можна зробити кілька соусів.

  • Грудка - 0, 5 кілограма
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
  • Koriandr - За смаком
шашлик з курячих грудок - фото крок 1
1. Курячі грудки акуратно зачищають від каркаса, вийшло філе гарненько мою і обтираю паперовим рушником, перекладаю все в миску.
шашлик з курячих грудок - фото крок 2
2. Кожне філе нарізаю тонкими пластами.
шашлик з курячих грудок - фото крок 3
3. За смаком додаю сіль, але не дуже багато, адже в маринаді буде ще і соєвий соус, а також перчу все трохи.
шашлик з курячих грудок - фото крок 4
4. Вливаю соєвий соус, соняшникова олія, додаю коріандр і хмелі-сунелі, акуратно перемішую.
шашлик з курячих грудок - фото крок 5
5. М'ясо відправляю для маринування в холодильник на 3 годину, а краще на ніч.
шашлик з курячих грудок - фото крок 6
6. Перед тим як наколювати шашлики, я замочую дерев'яні шпажки в воді, а потім кожну м'ясну стрічку нанизую на шпажку, таким чином отримую шашлики.
шашлик з курячих грудок - фото крок 7
7. Викладаю м'ясо на деко або в сковороду і відправляю м'ясо в розігрітий до 180 градусів духовку. Як тільки бачу, що м'ясо підрум'янилося, відразу ж перевертаю його на іншу сторону (загальний час запікання - близько 20 хвилин).
шашлик з курячих грудок - фото крок 8
8. Готовий шашлик подаю відразу, поки він гарячий, з картопляним гарніром і салатом, смачного!

Схожі рецепти