Шашлик з курячих грудок
(покроковий рецепт з фото)
Всі люблять шашлики, для їх приготування використовують свинину, баранину, рідше - курку. А ось і даремно, адже з неї можна зробити дуже смачне блюдо за рецептом, як приготувати шашлик з курячих грудок.
Найчастіше курячі грудки в приготуванні виходять трохи сухуватими, завдяки цим рецептом можна зробити соковитий і смачний шашличок. Блюдо готується в духовці, тому навіть взимку або в дощ можна побалувати своїх близьких шашликом. Особливо така подача порадує дітей, та й на святковому столі воно буде гідно виглядати. При подачі можна зробити кілька соусів.
- Грудка - 0, 5 кілограма
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
- Koriandr - За смаком
1. Курячі грудки акуратно зачищають від каркаса, вийшло філе гарненько мою і обтираю паперовим рушником, перекладаю все в миску.
2. Кожне філе нарізаю тонкими пластами.
3. За смаком додаю сіль, але не дуже багато, адже в маринаді буде ще і соєвий соус, а також перчу все трохи.
4. Вливаю соєвий соус, соняшникова олія, додаю коріандр і хмелі-сунелі, акуратно перемішую.
5. М'ясо відправляю для маринування в холодильник на 3 годину, а краще на ніч.
6. Перед тим як наколювати шашлики, я замочую дерев'яні шпажки в воді, а потім кожну м'ясну стрічку нанизую на шпажку, таким чином отримую шашлики.
7. Викладаю м'ясо на деко або в сковороду і відправляю м'ясо в розігрітий до 180 градусів духовку. Як тільки бачу, що м'ясо підрум'янилося, відразу ж перевертаю його на іншу сторону (загальний час запікання - близько 20 хвилин).
8. Готовий шашлик подаю відразу, поки він гарячий, з картопляним гарніром і салатом, смачного!