Рецепт Шашлик з курячих грудок фото

Шашлик з курячих грудок
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 8
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Всі люблять шашлики, для їх приготування використовують свинину, баранину, рідше - курку. А ось і даремно, адже з неї можна зробити дуже смачне блюдо за рецептом, як приготувати шашлик з курячих грудок.

Опис приготування:

Найчастіше курячі грудки в приготуванні виходять трохи сухуватими, завдяки цим рецептом можна зробити соковитий і смачний шашличок. Блюдо готується в духовці, тому навіть взимку або в дощ можна побалувати своїх близьких шашликом. Особливо така подача порадує дітей, та й на святковому столі воно буде гідно виглядати. При подачі можна зробити кілька соусів.

  • Грудка - 0, 5 кілограма
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - 3 Ст. Ложки
  • Koriandr - За смаком
шашлик з курячих грудок - фото крок 1
1. Курячі грудки акуратно зачищають від каркаса, вийшло філе гарненько мою і обтираю паперовим рушником, перекладаю все в миску.
шашлик з курячих грудок - фото крок 2
2. Кожне філе нарізаю тонкими пластами.
шашлик з курячих грудок - фото крок 3
3. За смаком додаю сіль, але не дуже багато, адже в маринаді буде ще і соєвий соус, а також перчу все трохи.
шашлик з курячих грудок - фото крок 4
4. Вливаю соєвий соус, соняшникова олія, додаю коріандр і хмелі-сунелі, акуратно перемішую.
шашлик з курячих грудок - фото крок 5
5. М'ясо відправляю для маринування в холодильник на 3 годину, а краще на ніч.
шашлик з курячих грудок - фото крок 6
6. Перед тим як наколювати шашлики, я замочую дерев'яні шпажки в воді, а потім кожну м'ясну стрічку нанизую на шпажку, таким чином отримую шашлики.
шашлик з курячих грудок - фото крок 7
7. Викладаю м'ясо на деко або в сковороду і відправляю м'ясо в розігрітий до 180 градусів духовку. Як тільки бачу, що м'ясо підрум'янилося, відразу ж перевертаю його на іншу сторону (загальний час запікання - близько 20 хвилин).
шашлик з курячих грудок - фото крок 8
8. Готовий шашлик подаю відразу, поки він гарячий, з картопляним гарніром і салатом, смачного!

Схожі рецепти