Рецепт Шашлик з індички фото

Шашлик з індички
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка , Птах
Дієтичне харчування , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Рецепти страв з індички все частіше з'являються на сторінках журналів про кулінарію, кулінарних книг і просто в блогах в інтернеті. Адже це м'ясо має цілу низку гастрономічних переваг, починаючи з низької жирності і закінчуючи відмінним смаком. Індичка для шашликів, на мій погляд, нічим не гірше свинини - головне вибрати саме ту її частину, яка для цього підходить.


Опис приготування:

Звичайні шашлики багатьом під кінець літа набридають, замариноване з цибулею або майонезом свинини вже нікому не хочеться. В такому випадку пропоную ось такі шашлики з індички з дуже ароматним і пікантним маринадом. Такий шашлик куди більш смачніше звичайного. Більш того, приготувати його можна як на природі, так і в домашніх умовах на сковороді-гриль або в духовці.

  • Філе індички - 1 кілограм
  • Чорний мелений перець - 1 щіпка
  • Червоний мелений перець - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ucho-сунелі - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
шашлик з індички - фото крок 1
Для приготування шашлику з індички потрібно взяти індиче філе. Нарізаємо його великими шматочками. Кожен шматочок повинен бути трохи більше сірникової коробки.
шашлик з індички - фото крок 2
До м'яса потрібно додати чорний мелений перець, червоний гострий перець, мелений уцхо-сунелі, сіль, ну, та інші вподобані вам спеції до м'яса.
шашлик з індички - фото крок 3
Влийте в миску з м'ясом рослинне масло. Ще раз все перемішайте, затягніть миску плівкою. Поставте на 12 годин в холодильник.
шашлик з індички - фото крок 4
Дерев'яні шпажки замочіть у воді, щоб при обсмажуванні шашличків вони не горіли. Час замочування - 15 хвилин. Нанизуйте шматочки м'яса на шампурчікі, викладайте шашлик на добре розігріту сковороду-гриль. Обсмажувати шашлички потрібно на добре розігрітому грилі, але при смаженні зменшуємо вогонь до середнього, щоб м'ясо не горіло і присмажився добре. Якщо такої сковороди не знайшлося, можна використовувати звичайну сковороду або запекти шашлик в духовці на решітці. В останньому випадку під решітку поставте деко, щоб капає м'ясної сік не залив вам всю духовку.
шашлик з індички - фото крок 5
Обсмажте шашлички з усіх боків до рум'яної. Викладіть його на блюдо. Якщо з шашлику не виділяється рожевий м'ясний сік, значить готовність правильна.
шашлик з індички - фото крок 6
Подайте шашлик з індички до столу, добре приправивши його зеленню або маринованим ріпчастою цибулею.

Схожі рецепти