Шарлотка з грушею
(покроковий рецепт з фото)
Традиційна шарлотка готується іншим способом, але я хочу розповісти вам, як приготувати шарлотку з грушею - за своїми смаковими якостями вона нітрохи не поступається тій, до якої ми всі звикли.
Смак у шарлотки з грушею дуже вишуканий і незвичайний - цедра лимона, кориця і запах груш надають їй зовсім фантастичний екзотичний аромат, а тісто виходить м'яке і ніжне. Рекомендую приготувати хоча б заради різноманітності, благо і рецепт шарлотки з грушею досить-таки простий. Удачі в приготуванні!
- Груші - 2-3 штук
- Крем - 1 Склянка
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 3/4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Лимон - 0, 5 штуки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Яйця - 3 штуки
Збити яйця з цукром і сметаною
Додати борошно, соду, ванільний цукор, корицю і приготувати тісто консистенції густої сметани.
Форму змастити маслом.
Груші вимити, вирізати серцевини і нарізати скибочками.
Трьом цедру лимона.
Видавлюємо сік.
Виливаємо в форму частину тесту, викладаємо груші. Посипаємо їх лимонною цедрою, скроплюємо лимонним соком і заливаємо рештою тестом.
Випікаємо півгодини при температурі 180С.
Подаємо зі сметанним кремом.
Подаємо зі сметанним кремом.