Шарлотка з горіхами і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотку з горіхами і яблуками я пробувала у своєї подруги по дачі. Ми з нею влаштували чудове чаювання в альтанці на свіжому повітрі. Шарлотку з горіхами я ніколи до цього не пекла. Це дуже смачно!
Надзвичайно смачна шарлотка з горіхами і яблуками випікається дуже просто! У класичний рецепт додаються горіхи і родзинки. Тісто виходить щільним, ароматним, я б навіть сказала вишуканим. У деяких випадках мигдаль рекомендується очищати від шкірки, щоб він не гірчить. Для цього заліт його гарячою водою. Для пирога рекомендується брати мигдаль, але можна використовувати і інші горіхи. Обов'язково їх добре подрібніть, а родзинки поріжте хоча б навпіл. Успіхів і приємного апетиту!
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Яблуко - 3 штуки
- Розпушувач для тіста - 0, 5 чайних ложки
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
Яблука помити.
Яблука порізати на дольки.
Яблука складіть у форму.
Яйця збити з цукром, додати борошно з розпушувачем. Замісити тісто на шарлотку.
Ізюм порізати.
Горіхи подрібнити в ступці.
У тісто додати горіхи і родзинки.
Тісто вилити у форму, на яблука.
Шарлотку випікайте при 180 градусах 30 хвилин до коричневого кольору.