Класична шарлотка з яблуками і нектаринами
(покроковий рецепт з фото)
Солодка, ароматна, знайома і улюблена всіма з дитинства! думаю, кожна дівчинка починає свій кулінарний досвід саме з шарлотки! Вона ніколи не набридає і радує нас своїм ласим шматочком.
Давайте разнообразим рецепт класичної шарлотки і додамо нектарини. А ще зробимо смачну карамельну корочку! У мене вийшло дуже смачно і ароматно! Як приготувати класичну шарлотку з яблуками і нектаринами дивіться в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Цукор - 150 грам(+ 2-3 ст. Ложки на фрукти)
- Куряче яйце - 4 штуки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - щіпка
- Ванільний цукор - 1 Ст. Ложка
- Яблуко - 1-2 штук
- Нектарин - 3-4 штук
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Фрукти добре помийте.
Яйця трохи збийте міксером. Додайте сметану, цукор, сіль і ванільний цукор, збивайте протягом 5-6 хвилин до розчинення цукру.
Додайте в масу просіяне борошно, умішайте лопаткою або міксером.
Форму для запікання змастіть рослинною олією. По великому колу викладіть часточки яблук, а по центру - нектарини. Посипте фрукти цукром для освіти смачною скоринки.
Залийте фрукти тестом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Я вибрала форму діаметром в 26 см, тому пиріг вийшов не дуже пишний. Але зате багато карамельної скоринки! Вибирати вам! Форму можна взяти 22-24 см. Наш пиріг готовий! Дайте йому трохи охолонути і можна нарізати на порційні шматочки!
Смачного!