Шоколадна галета з нектаринами і черешнею
(покроковий рецепт з фото)
У літній сезон хочеться побалувати рідних випічкою зі свіжими фруктами і ягодами. Галета - один з кращих варіантів. Шоколадне пісочне тісто і соковита начинка. Справжнє свято!
Звичайно, з фруктами і ягодами можете лавірувати на свій смак. Але даний вид начинки настійно рекомендую! По перше, вона абсолютно не тече, а по-друге виходить дуже смачно! Як приготувати шоколадну галету з нектаринами і черешнею, читайте в покроковому рецепті.
- Борошно пшеничне - 170 грам (тут і далі вказані інгредієнти для тіста)
- Какао-порошок - 20 грам
- Цукор - 30 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Жовток яйця - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - щіпка
- Нектарин - 2 штуки (тут і далі вказані інгредієнти для начинки)
- Черешня - 150-200 грам
- Цукор - 100 грам
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включаючи сіль і сметану.
У миску просійте борошно і какао, додайте цукор і сіль. Перемішайте.
Потім додайте шматочки холодного вершкового масла і розітріть суміш руками до появи грудочок.
В останню чергу додайте жовток і сметану.
Замісити тісто і скачайте його в кулю.
Куля потрібно розплющити (так тісто краще охолоджується), покласти в пакет і прибрати на 20-30 хвилин в холодильник.
Охолоджене тісто розкачати в коло, тарілкою позначте місце для начинки, щоб залишилися хвостики тесту для бортиків.
Нектарини і черешню помийте, очистіть від кісточок і довільно наріжте. Додайте цукор і крохмаль, акуратно перемішайте.
Викладіть начинку на тісто.
Сформуйте бортики. І поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Після того як галета охолоне, запрошуйте всіх до столу! Смачного!