Класична шарлотка з яблуками в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, так просто: збити яйця з цукром, додати борошно, заповнити яблуками тісто і випікати. Але є хитрощі, які важливо знати під час приготування шарлотки з яблуками в духовці.
Правильно підібрані яблука - гарантія смачною шарлотки. Для цього пирога беремо сорт "антонівка" або інші кислі сорти яблук. А секрет бездоганного тесту криється в яйцях. Вони повинні бути охолоджені і збиті з сіллю аж до стійких піків. Пробуйте і діліться враженнями!
- Яйце - 5 штук
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 160 грам
- Яблука кислих - 4 штуки
- Лимонна кислота - 1/2 чайних ложки
1
Очистіть яблука і наріжте їх скибочками, одне поріжте пластинами. Збризніть яблука лимонним соком, щоб вони не почорніли.
2
Збийте яйця з дрібкою солі. Поступово всипати цукор і продовжуйте збивати до повного його розчинення.
3
У просіяне борошно додайте яєчну суміш, акуратно перемішуючи силіконовим шпателем. У форму викладіть скибочки яблук. Вилийте тісто і прикрасьте зверху пластинами яблук.
4
Розігрійте духовку до 180 градусів. Випікайте шарлотку 40 хвилин. Не відкривайте духовку до готовності пирога.
5
Готову шарлотку посипте корицею і цукровою пудрою. Приємного чаювання!