Рецепт Шарлотка з яблуками класична фото

Шарлотка з яблуками класична
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Яблука
На полуденок
Випічка , Пироги , Шарлотка
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Шарлотку можна готувати різними способами: на кислому молоці, на кефірі, на ряжанка або на яйцях. Я готую на яйцях з додаванням соди і борошна. Така шарлотка готується дуже швидко і легко.

Опис приготування:

Приготувати шарлотку за цим рецептом можуть навіть початківці кондитери. Моя племінниця в 12 років навчилася самостійно готувати такий пиріг для своєї сім'ї. Це простий і класичний рецепт приготування шарлотки в домашніх умовах. Якщо ви не дуже любите яблука, додайте інші фрукти на ваш смак.

  • Яйце - 4 штуки
  • Борошно - 160 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Яблуко - 2-3 штуки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложок
  • Оцет - 1 чайних ложок
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
шарлотка з яблуками класична - фото крок 1
1. Цей рецепт приготування шарлотки класичний. Її ще готують на основі кислого молока або кефіру. За цим рецептом пиріг виходить більш повітряним.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 2
2. Razbivaem 4 яйця в ємність, в якій будемо замішувати тісто.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 3
3. Додаємо цукор, починаємо замішувати тісто.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 4
4. Всипаємо борошно і продовжуємо замішувати тісто.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 5
5. Додаємо соду, гаситься оцтом, і продовжуємо замішувати тісто. За консистенцією воно повинно вийти, як густа сметана.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 6
6. Беремо форму, змащуємо її маслом, після чого посипаємо поверхню панірувальними сухарями (щоб пиріг не пригоріла).
шарлотка з яблуками класична - фото крок 7
7. Очищаємо яблуко, нарізаємо його на частини. Викладаємо у форму в будь-якому порядку.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 8
8. Заливаємо все тестом і відправляємо в розігріту до 180 духовку на 20 хвилин.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 9
9. Під час випікання пиріг підніметься в кілька разів. Даємо йому трохи постояти і"відпочити" , щоб легше можна було відкрити форму і витягти пиріг.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 10
10. Готову шарлотку можна подавати в гарячому і холодному вигляді.
шарлотка з яблуками класична - фото крок 11
11. Нарізайте пиріг і подавайте його до чаю!

Схожі рецепти