Рецепт Шарлотка класична з яблуками фото

Шарлотка класична з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Фрукти, Яблука
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Шарлотка

Шарлотка - найпопулярніший яблучний пиріг, який готується неймовірно просто і легко. Цей пиріг з легкістю приготує навіть дитина! Сьогодні пропоную приготувати ці ласощі і вам.

Варіантів, як приготувати шарлотку класичну з яблуками, існує величезна кількість. Відрізняються вони і використовуваними яблуками, і способом їх викладання, і самим тестом. Деякі пропонують готувати шарлотку з класичного бісквітного тіста, яке складається з яєць, цукру і борошна. Інші додають в тісто також соду або розпушувач, молоко та інші інгредієнти. Свій улюблений варіант вибирати вам, а я з вами поділюся своїм улюбленим рецептом цього пирога.

  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 1 Склянка
  • Яблука - 2-3 штук (кисло-солодкі)
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Лимон - 1/2 штуки
  • Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
шарлотка класична з яблуками - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця заздалегідь потрібно гарненько охолодити, тоді їх буде легше збити в пишну піну.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 2
Яблука розрізати навпіл, видаліть у них насіннєву коробочку і хвостик. Поріжте яблука тоненькими слайсами.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 3
Збризніть яблука соком половинки лимона, щоб вони не потемніли ні поки будете готувати тісто, ні поки будете запікати пиріг.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 4
Додайте корицю, яка додасть неповторного аромату яблукам, добре перемішайте і залиште чекати своєї години.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 5
А поки приготуйте тісто. Яйця збийте з цукром до збільшення маси в об'ємі і освітлення її. Збивати потрібно міксером на високій швидкості не менше 10 хвилин.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 6
Тепер починайте додавати борошно невеликими порціями, безперервно помішуючи тісто ложкою в одному напрямку.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 7
Testo майже, воно повинно вийти досить рідким, як сметана.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 8
Форму для запікання змастіть вершковим маслом або маргарином, на дно викладіть яблука, як показано на фото.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 9
Зверху залийте тестом. Якщо залишилися яблука, можете розкласти їх зверху. Запікайте пиріг в духовці при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте сірником.
шарлотка класична з яблуками - фото крок 10
Класична шарлотка з яблуками готова. Приємного чаювання!

Схожі рецепти