Шарлотка класична з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка - найпопулярніший яблучний пиріг, який готується неймовірно просто і легко. Цей пиріг з легкістю приготує навіть дитина! Сьогодні пропоную приготувати ці ласощі і вам.
Варіантів, як приготувати шарлотку класичну з яблуками, існує величезна кількість. Відрізняються вони і використовуваними яблуками, і способом їх викладання, і самим тестом. Деякі пропонують готувати шарлотку з класичного бісквітного тіста, яке складається з яєць, цукру і борошна. Інші додають в тісто також соду або розпушувач, молоко та інші інгредієнти. Свій улюблений варіант вибирати вам, а я з вами поділюся своїм улюбленим рецептом цього пирога.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1 Склянка
- Яблука - 2-3 штук (кисло-солодкі)
- Обкладинка - 1 щіпка
- Лимон - 1/2 штуки
- Лимонний сік - 2-3 Ст. Ложок
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця заздалегідь потрібно гарненько охолодити, тоді їх буде легше збити в пишну піну.
Яблука розрізати навпіл, видаліть у них насіннєву коробочку і хвостик. Поріжте яблука тоненькими слайсами.
Збризніть яблука соком половинки лимона, щоб вони не потемніли ні поки будете готувати тісто, ні поки будете запікати пиріг.
Додайте корицю, яка додасть неповторного аромату яблукам, добре перемішайте і залиште чекати своєї години.
А поки приготуйте тісто. Яйця збийте з цукром до збільшення маси в об'ємі і освітлення її. Збивати потрібно міксером на високій швидкості не менше 10 хвилин.
Тепер починайте додавати борошно невеликими порціями, безперервно помішуючи тісто ложкою в одному напрямку.
Testo майже, воно повинно вийти досить рідким, як сметана.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом або маргарином, на дно викладіть яблука, як показано на фото.
Зверху залийте тестом. Якщо залишилися яблука, можете розкласти їх зверху. Запікайте пиріг в духовці при температурі 180 градусів приблизно 40-45 хвилин. Готовність перевіряйте сірником.
Класична шарлотка з яблуками готова. Приємного чаювання!