Бісквітна шарлотка з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Шарлотка з яблуками - це один з найпопулярніших пирогів, який прийшов до нас із Франції. Господині люблять його за простоту приготування і доступність всіх інгредієнтів. Готуємо і ми!
Для цього рецепта вам знадобляться хороші яблука. Найкраще вибирати соковиті плоди, не перезрілі. Вони повинні бути твердими і кисло-солодкими. Щоб дізнатися, як приготувати бісквітну шарлотку з яблуками, прочитайте цей рецепт.
- Яблука - 500 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Цукор - 140 грам(+ 5 ст. L. Для карамелі)
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 90 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Вода - 4 Ст. Ложки
Насамперед вам необхідно приготувати карамель. Для цього в невеликій сотейник всипте п'ять столових ложок цукру і влийте чотири столові ложки води. Доведіть карамель до кипіння і вилийте в форму для запікання. Покладіть зверху шматочки масла. Очистіть і наріжте часточками яблука, викладіть їх поверх карамелі з маслом.
Для тесту розділіть білки від жовтків. Збийте їх окремо з рівною кількістю цукру. Потім акуратно змішайте збиті білки з жовтками, просійте борошно і введіть її в жовтки з білками дуже акуратно.
Тісто акуратно викладіть у форму для запікання поверх яблук. Розрівняйте бісквітне тісто по всій поверхні.
Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів і запікайте шарлотку двадцять хвилин. Потім зменшіть температуру до ста шістдесяти і печіть ще півгодини. Готову шарлотку остудіть і подавайте до столу.