Шарлотка з апельсинами
(покроковий рецепт з фото)
Хто сказав, що не можна приготувати смачну випічку з підручних продуктів, сильно не напружуючись? Цей простий рецепт шарлотки з апельсинами доводить, що смачно і просто - це синоніми!
Захотілося якось спекти чогось солодкого, але муки вдома не виявилося. Та й залишалося пару яєць, трохи молока. Знайшла цікавий рецепт, де борошно замінювали сухарі, вирішила пожертвувати батоном на користь шарлотки. Для приготування шарлотки з апельсинами багато часу у мене не пішло, страва вийшла на славу!
- Сухарі - 300 грам
- Молоко - 3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Апельсини - 2 штуки
- Мандарин - 1 штука
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 80 грам
Підготуйте заздалегідь інгредієнти.
Постарайтеся почистити апельсини по спіралі: з них можна буде зробити трояндочки для прикраси.
Апельсини ріжемо кружечками, а 3/4 від загальної кількості сухарів подрібнюємо в блендері.
Змащуємо форму для випікання маслом, викладаємо шар сухарів 1, 5 см завтовшки. Зверху - апельсини, шматочки масла, посипаємо цукром. Повторюємо процедуру: всього повинно бути три шари сухарів, два - апельсинів.
Решта неподрібнене сухарі викладаємо зверху. Тепер збиваємо яйця з цукром (2 ст. Л.), додаємо молоко і повільно заливаємо шарлотку, щоб всі верстви просочилися.
Випікаємо в розігрітій до 180 духовці хвилин 30.
Готову шарлотку з апельсинами змащуємо згущеним молоком, прикрашаємо мандаринки і апельсиновими трояндочками.
Смачного!
Готову шарлотку з апельсинами змащуємо згущеним молоком, прикрашаємо мандаринки і апельсиновими трояндочками.
Смачного!