Шарлотка яблучна на раз-два (дуже смачна!)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам подобається випічка з яблуками, настійно раджу вам подивитися, як приготувати шарлотку яблучну (дуже смачну! ). У вас напевно немає такого рецепта - це сама яблучна шарлотка з усіх!
Чому вам обов'язково потрібно приготувати таку шарлотку? тому, що вона виходить самій "яблучної" з усіх. Секрет в тому, що яблука потрібно порізати на дрібні шматочки і змішати з тестом - тоді вони рівномірно розподіляються по всьому пирогу. Готова шарлотка просто тане в роті, виходить дуже повітряної і соковитою. Прикрасити такий пиріг можна цукровою глазур'ю, кокосовою стружкою або розтопленим шоколадом.
- Яблука - 600-700 грам
- Борошно - 200 грам
- Крем - 100 грам
- Цукор - 130 грам
- Яйце - 3 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - За смаком
- Ваніль - За смаком
- Імбир - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Яйця збийте міксером до пишної піни, потім додайте лимонний сік і цукор. Збийте до білої пишної маси. Додайте сметану, корицю, ванілін, сіль, натертий на дрібній тертці імбир і просіяне борошно.
2. Перемішайте тісто міксером до однорідності. Додайте розпушувач, знову перемішайте. Яблука наріжте невеликими кубиками, змішайте з тестом.
3. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, викладіть в неї тісто і випікайте в розігрітій до 200 градусів 40 хвилин. Накрийте пиріг фольгою.
4. Для 15 хвилин до кінця приготування зніміть фольгу. Злегка остиглий пиріг прикрасьте розтопленим шоколадом, цукровою глазур'ю або кокосовою стружкою. Смачного!