Шарлотка яблучна (дуже смачна!)
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів цього смачного десерту існує дуже багато. Його можна приготувати не тільки в звичайний день, великим успіхом шарлотка буде користуватися і на святковому столі. А готується вона дуже легко!
Казково смачний, соковитий і ароматний десерт, для приготування якого вам не доведеться витрачати багато сил і часу. Шарлотка виходить настільки хороша, що її не соромно виставити навіть на святковий стіл. Як приготувати шарлотку яблучну, читаємо і дивимося в рецепті трохи нижче.
- Яблука - 8 штук
- Яйця - 4 штуки (великі)
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукор - 1, 5 склянки(1 - в тісто, інше для яблук)
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 20 грам
- Сухарі мелені - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
Яйця збиваємо з сіллю і цукром до посветления і легкого загустіння маси.
Додаємо борошно, змішану з розпушувачем, і на невеликій швидкості перемішуємо тісто до однорідного стану.
Очистимо яблука від шкірки і насіння. Четвертинки яблук потім наріжемо ще на 4-5 частин, посипаємо цукром і корицею. Перемішуємо.
Форму для випічки торта змажемо маслом і посипаємо меленими сухарями. Викладаємо яблука і заливаємо тестом.
Злегка поворухнемо яблука, щоб тісто змогло розподілитися і між шматочками яблук.
І випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 50.
Остигнула шарлотку витягаємо з форми і посипаємо цукровою пудрою. Можна полити розтопленим шоколадом.