Рецепт Shanezhki фото

Shanezhki
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Овочі, Молочні продукти, Картопля, Яйця, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Страви з начинкою, Пиріжки

Шанежки - це відкриті пироги або коржі з дріжджового тіста, які найчастіше готують з картоплею або м'ясом. Я пропоную сьогодні, як приготувати шанежки з картоплею для смачної вечері.

Прекрасне ситне блюдо, яке можна готувати з будь-якою начинкою! Цього разу зробіть з картоплею, потім спробуйте з фаршем або сиром. За бажанням додайте нарізаний кріп, він додасть свій неповторний аромат. Сухі дріжджі можна замінити свіжими, але з сухими мені легше готувати.

  • Борошно - 3 склянки
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сухі дріжджі - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука (в тісто)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Картопля - 1 штука
  • Яйце - 1 штука (в начинку)
  • Яйце - 1 штука (для змазування)
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (в начинку)
  • Вершки - 4 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком (в начинку)
1
У сухі дріжджі додайте третину склянки теплої води з цукром, накрийте і поставте на 10 хвилин, щоб дріжджі заробили.
2
З'єднайте сметану, яйце, сіль і розтоплене вершкове масло, віночком добре перемішайте.
3
З'єднайте опару з отриманою сумішшю. Потім просійте борошно і замісіть тісто. Воно повинно бути пружним, слухняним. Змастіть тісто рослинним маслом, накрийте і поставте в тепле місце на 1-1, 5 годину.
4
Картопля очистіть, наріжте на великі шматки і відварити в підсоленій воді. Потім його потрібно розтовкти в пюре, додати масло, збите яйце і підігріті вершки. Додати сіль, перемішайте і поставте охолоджуватися.
5
З тіста видавіть кульки розміром з невелике яйце. Викладіть на деко, застелене пергаментом, добре пріплюсніте. За допомогою склянки зробіть поглиблення і закладіть начинку.
6
Накрийте деко рушником на 30 хвилин, потім змастіть пиріжки збитим яйцем. Випікайте в духовці при 200 градусах близько 20 хвилин.

Схожі рецепти