Щука з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Повноцінне, ситне, нескладне в процесі блюдо хочу представити на ваш суд. Ніжне рибне філе в поєднанні з картоплею в сметані - це приголомшливий варіант для дорослих і дітей на обід або вечерю.
Так як підготовчий процес займає зовсім небагато часу і сил, я рекомендую цей простий спосіб, як приготувати щуку з картоплею в духовці, зайнятим господаркам. До речі, таким чином можна запекти не тільки філе, але і шматочки щуки. При бажанні ви можете додати в рецепт трохи тертого сиру, щоб виходила апетитна рум'яна кірочка.
- Філе щуки - 0.5 кілограма
- Цибулина - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Картопля - 3-5 штук
- Гірчичний - За смаком
- Крем - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
1. Перед вами всі необхідні інгредієнти.
2. Для початку потрібно зробити маринад для рибки. Натріть на тертці цедру лимона, вичавіть сік. Додайте трохи гірчиці за смаком, сіль і перець. Все перемішайте.
3. Надішліть рибку в маринад.
4. Очистіть цибулю і моркву. Лук наріжте невеликими кубиками, а моркву натріть на тертці.
5. Очистіть картопля, наріжте його тонкими кружечками.
6. Додайте сіль, спеції і сметану (можна використовувати майонез за бажанням). Перемішайте.
7. Підготуйте жароміцних форму. Змастіть її трохи рослинним маслом. На дно викладіть спочатку цибулю, а потім філе щуки. Вилийте залишки маринаду.
8. Слідом - шар моркви.
9. Розподіліть зверху картопля рівним шаром. Накрийте форму фольгою, надішліть її в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин. Після зніміть фольгу і запікайте до готовності.