Рецепт Щука в духовці з картоплею фото

Щука в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Картопля , Щука
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Щука в духовці з картоплею - королівське блюдо. А якщо ще і спіймана своїми руками! Блюдо відмінно підійде для торжества. У мене вийшли ароматні й соковиті шматочки з добре просмажене картопелькою.

Опис приготування:

Як приготувати щуку в духовці з картоплею?

1. Щуку попатраєте, промийте, відріжте плавники і голову, розріжте на порційні шматки.

2. Кожен шматок щуки над глибокою мискою натріть сумішшю з солі, перцю і спецій. Викладіть в миску, над якою шматки натирали. Залийте соєвим соусом і лимонним соком. Залиште маринуватися на 30-40 хвилин. Періодично перевертайте шматки щуки.

3. Картоплю промийте і почистіть, наріжте скибочками. Викладіть на блюдо і збризніть оливковим маслом.

4. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Морквину чистий, помийте і натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на оливковій олії в сковороді.

5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього промариновані шматочки риби. На шматки щуки покладіть обсмажену цибулю з морквою. Поруч і зверху розподіліть картоплю.

6. Запікайте щуку з картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте порційно з часточками лимона. Страву можна прикрасити рубаною зеленню.

Смачного!

  • Щука - 1, 5 кілограма
  • Картопля - 6-7 штук
  • Цибулини - 1-2 штук
  • Морква - 2-3 штук
  • Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Чорний перець - - За смаком
  • Спеції для риби - - За смаком
  • Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
  • Соєвий соус - 0, 5 склянки
Як приготувати щуку в духовці з картоплею?

1. Щуку попатраєте, промийте, відріжте плавники і голову, розріжте на порційні шматки.

2. Кожен шматок щуки над глибокою мискою натріть сумішшю з солі, перцю і спецій. Викладіть в миску, над якою шматки натирали. Залийте соєвим соусом і лимонним соком. Залиште маринуватися на 30-40 хвилин. Періодично перевертайте шматки щуки.

3. Картоплю промийте і почистіть, наріжте скибочками. Викладіть на блюдо і збризніть оливковим маслом.

4. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Морквину чистий, помийте і натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на оливковій олії в сковороді.

5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього промариновані шматочки риби. На шматки щуки покладіть обсмажену цибулю з морквою. Поруч і зверху розподіліть картоплю.

6. Запікайте щуку з картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте порційно з часточками лимона. Страву можна прикрасити рубаною зеленню.

Смачного!

Схожі рецепти