Щука в духовці з картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Щука в духовці з картоплею - королівське блюдо. А якщо ще і спіймана своїми руками! Блюдо відмінно підійде для торжества. У мене вийшли ароматні й соковиті шматочки з добре просмажене картопелькою.
Як приготувати щуку в духовці з картоплею?
1. Щуку попатраєте, промийте, відріжте плавники і голову, розріжте на порційні шматки.
2. Кожен шматок щуки над глибокою мискою натріть сумішшю з солі, перцю і спецій. Викладіть в миску, над якою шматки натирали. Залийте соєвим соусом і лимонним соком. Залиште маринуватися на 30-40 хвилин. Періодично перевертайте шматки щуки.
3. Картоплю промийте і почистіть, наріжте скибочками. Викладіть на блюдо і збризніть оливковим маслом.
4. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Морквину чистий, помийте і натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на оливковій олії в сковороді.
5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього промариновані шматочки риби. На шматки щуки покладіть обсмажену цибулю з морквою. Поруч і зверху розподіліть картоплю.
6. Запікайте щуку з картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте порційно з часточками лимона. Страву можна прикрасити рубаною зеленню.
Смачного!
- Щука - 1, 5 кілограма
- Картопля - 6-7 штук
- Цибулини - 1-2 штук
- Морква - 2-3 штук
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком
- Спеції для риби - - За смаком
- Масло оливкове - 3-4 Ст. Ложок
- Соєвий соус - 0, 5 склянки
1. Щуку попатраєте, промийте, відріжте плавники і голову, розріжте на порційні шматки.
2. Кожен шматок щуки над глибокою мискою натріть сумішшю з солі, перцю і спецій. Викладіть в миску, над якою шматки натирали. Залийте соєвим соусом і лимонним соком. Залиште маринуватися на 30-40 хвилин. Періодично перевертайте шматки щуки.
3. Картоплю промийте і почистіть, наріжте скибочками. Викладіть на блюдо і збризніть оливковим маслом.
4. Лук почистіть і наріжте півкільцями. Морквину чистий, помийте і натріть на крупній тертці. Обсмажте цибулю і моркву на оливковій олії в сковороді.
5. Деко змастіть маслом, викладіть на нього промариновані шматочки риби. На шматки щуки покладіть обсмажену цибулю з морквою. Поруч і зверху розподіліть картоплю.
6. Запікайте щуку з картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 40 хвилин. Подавайте порційно з часточками лимона. Страву можна прикрасити рубаною зеленню.
Смачного!