Щука зі сметаною в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати щуку смачно не так вже й складно, вам для цього знадобиться сметанка, лимончик і трохи спецій. Ці нескладні інгредієнти дозволять вам зберегти природний смак риби і залишити м'ясо соковитим.
Я, звичайно, непрофесійний кухар, але точно знаю одне, коли готуєш рибу, головне - НЕ перемудрувати, адже додаткові інгредієнти запросто можуть перебити природний рибний смак. Тому я намагаюся використовувати мінімум продуктів в таких рецептах, і сьогодні я хочу розповісти вам, як приготувати щуку зі сметаною в духовці. Для цього смачного страви нам знадобитися, по перше, крем, щоб м'ясо щуки не було занадто сухим і, звичайно ж, лимончик, з ним будь-яка риба стане смачніше. Ось в принципі і все, що нам потрібно, щоб зробити приголомшливу щуку зі сметаною в духовці в домашніх умовах. А тепер приступимо до справи!
- Щука свіжа - 800-1000 грам
- Лимон - 1 штука
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, лимонний перець)
- Сіль - За смаком
Готуємо все необхідне. Рибу перед приготуванням, природно, потрібно випатрати, відрізати голову і ретельно промити тушку.
Лимон також промиваємо та нарізаємо тонкими кружечками.
У сметану додаємо спеції за смаком і перемішуємо все.
На деко викладаємо лист фольги, а на нього кладемо рибу, натираємо її сіллю і змащуємо сметанним соусом з усіх боків.
Всередину риби і на її поверхню викладаємо скибочки лимона.
Гарненько загортаємо щуку в фольгу так, що під час приготування не витікав сік, і ставимо деко в духовку на 15-20 хвилин, температура 160-170 градусів. Після закінчення часу прибираємо верхній шар фольги і запікаємо рибу ще хвилин 15.
Ароматна і соковита щука готова, тепер можна зняти пробу. Смачного!