Щука в духовці з картоплею і майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт приготування щуки дуже простий і досить швидкий в плані підготовки. Якщо ви вмієте чистити рибу і овочі, то прекрасно впораєтеся з приготуванням, і блюдо у вас вийде відмінним!
Дуже люблю готувати такі страви, в яких і гарнір, і м'ясо або риба готуються разом. Всі інгредієнти обмінюються і насичуються смаками і ароматами один одного, і страва виходить просто чудовим, хоч і простим. Рецепт одного з таких страв я розміщую тут. З нього ви дізнаєтеся, як приготувати щуку в духовці з картоплею і майонезом. Цибулю і моркву додавати не обов'язково, але мені так смачніше і страва виходить яскравіше. Рецепт дуже простий, не вимагає постійної присутності на кухні, тому-то він і досить популярний. Готуємо!
- Щука - 1, 2-1, 5 кілограма
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Майонез - 4 Ст. Ложки
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
- Коріандр мелений - 1-2 Щепоток
Чистим щуку, відрізаємо у неї голову і плавники. Ретельно миємо й нарізаємо тушку щуки на невеликі шматочки (3-4 см). Посипаємо сумішшю солі, перцю і коріандру кожен шматочок. Замість спецій можна використовувати вже готову приправу для риби, тільки подивіться склад, чи немає там солі.
Чистимо і нарізаємо овочі. Цибуля, картопля і морква я ріжу кружечками. Але це не принципово.
Викладаємо рибу з підготовленими овочами в форму, в якій будемо запікати блюдо.
Змішуємо сметану з майонезом, виливаємо отриману суміш поверх риби з картоплею.
Закриваємо форму фольгою і ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 1 час. Хв 10 до закінчення готування фольгу можна зняти.