Щука в майонезі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приголомшливо смачна щука, приготована за цим простим рецептом, перетворить звичайну вечерю або обід на справжнє свято. Зробіть таке блюдо для своїх рідних, порадуйте їх апетитні рибкою.
Багато всяких різних страв можна приготувати з щуки, адже у цієї риби дуже ніжне і смачне м'ясо. І сьогодні я хочу запропонувати вам чудовий і досить простий рецепт щуки в майонезі в духовці - це відмінний варіант для ситного обіду або вечері. Готувати рибку тут ми будемо відразу з гарніром, тому заощадимо свого часу, а щоб все вийшло ситніше, а м'ясо риби соковитіше, ми рясно змажемо її майонезом. У підсумку вийти дивовижне блюдо, яке і гостям не соромно подати, так що з цим рецептом приготування щуки в майонезі в духовці, тепер ви знаєте, як зробити рибу смачно.
- Щука - 1 кілограм
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Оцет яблучний - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком
Для початку очищаємо рибу від потрухів, видаляємо плавники, голову і хвіст, розрізаємо щуку на невеликі порційні шматочки і ретельно промиваємо їх під водою.
Наливаємо в стакан воду і змішуємо її з яблучним оцтом. Цією сумішшю заливаємо щуку і залишаємо на пару хвилин, це дозволить позбутися від неприємного запаху.
Потім чистимо цибулю і ріжемо його півкільцями.
Картопля також чистимо і нарізаємо тонкими скибочками.
Тепер натираємо кожен шматочок риби сіллю і перцем і обмазуємо майонезом, викладаємо на деко. На рибу кладемо кільця цибулі, картопля також солимо і перчимо, змішуємо з майонезом і викладаємо рівномірно поверх лука і риби, посипаємо все подрібненою зеленню.
Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо все близько години.
Готову страву викладаємо на тарілки, поливаємо соком лимона і подаємо до столу. Смачного!