Щука в майонезі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Приголомшливо смачна щука, приготована за цим простим рецептом, перетворить звичайну вечерю або обід на справжнє свято. Зробіть таке блюдо для своїх рідних, порадуйте їх апетитні рибкою.
Опис приготування:
Багато всяких різних страв можна приготувати з щуки, адже у цієї риби дуже ніжне і смачне м'ясо. І сьогодні я хочу запропонувати вам чудовий і досить простий рецепт щуки в майонезі в духовці - це відмінний варіант для ситного обіду або вечері. Готувати рибку тут ми будемо відразу з гарніром, тому заощадимо свого часу, а щоб все вийшло ситніше, а м'ясо риби соковитіше, ми рясно змажемо її майонезом. У підсумку вийти дивовижне блюдо, яке і гостям не соромно подати, так що з цим рецептом приготування щуки в майонезі в духовці, тепер ви знаєте, як зробити рибу смачно.
- Щука - 1 кілограм
- Картопля - 4-5 штук
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Майонез - 6 Ст. Ложок
- Оцет яблучний - 3 Ст. Ложки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
- Зелень свіжа - За смаком
Для початку очищаємо рибу від потрухів, видаляємо плавники, голову і хвіст, розрізаємо щуку на невеликі порційні шматочки і ретельно промиваємо їх під водою.
Наливаємо в стакан воду і змішуємо її з яблучним оцтом. Цією сумішшю заливаємо щуку і залишаємо на пару хвилин, це дозволить позбутися від неприємного запаху.
Потім чистимо цибулю і ріжемо його півкільцями.
Картопля також чистимо і нарізаємо тонкими скибочками.
Тепер натираємо кожен шматочок риби сіллю і перцем і обмазуємо майонезом, викладаємо на деко. На рибу кладемо кільця цибулі, картопля також солимо і перчимо, змішуємо з майонезом і викладаємо рівномірно поверх лука і риби, посипаємо все подрібненою зеленню.
Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо все близько години.
Готову страву викладаємо на тарілки, поливаємо соком лимона і подаємо до столу. Смачного!