Щавель на зиму в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Взимку дуже приємно дістати зелень (кріп, петрушку, щавель), заготовлену самостійно. В основному всі її сушать, а ось у мене є інший варіант, як приготувати щавель на зиму - в мікрохвильовці.
Завдяки цим рецептом, навіть взимку можна приготувати зелений борщ, за смаком він буде таким же, як зі свіжого щавлю. Найприємніше те, що цей спосіб не тільки зберігає всі вітаміни, але і займає дуже мало часу. З отриманої кількості виходить близько двох літрів готового щавлю.
- Щавель - 1 кілограм
- Вода - 1 Склянка
1. Щавель моєму і витираємо, потім зрізаємо і викидаємо краю стеблинки. Подрібнюємо щавель разом зі стеблинками, в яких міститься найбільша кількість кислоти.
2. Перекладаємо зелень у велику миску, заливаємо склянкою гарячої води, а потім відправляємо в мікрохвильову піч на 4 хвилини.
3. Дістаємо миску, перемішуємо щавель. Після цього знову відправляємо на 4 хвилини в мікрохвильову піч.
4. Знову гарненько перемішуємо щавель і ставимо ще на 1-2 хвилини. Після цього дістаємо і перемішуємо.
5. Банки заздалегідь простерилізувати, наповнюємо їх щавлем і закочує кришками. Ми залишаємо при кімнатній температурі до остигання. Потім прибираємо в комору для зберігання.