Щавель на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний спосіб заготівлі щавля на зиму в банках. Щавель дуже стане в нагоді в зиязик пору, наприклад, для варіння смачних "зелених" супів або для приготування соковитих салатиків. Рекомендую заготовити!
Заготовимо щавель на зиму в банках в домашніх умовах. Щавель промиваємо та нарізаємо. Потім утрамбовуємо в банки, зверху кладемо сіль і заливаємо окропом. Закриваємо банки кришками, перевертаємо і чекаємо, поки вони охолонуть. Щавель зберігається в темному, прохолодному приміщенні. Хай щастить!
- Щавель - За смаком
- Сіль - За смаком
Щавель ретельно промиваємо.
Нарізаємо щавель середніми шматочками.
Щільно наповнюємо стерильні банки щавлем. Зручно буде скористатися звичайною толкушкой.
Засипаємо зверху 1/2 ç.l. Солі.
Вливаємо окріп і закриваємо банки кришками. Перевертаємо і чекаємо, поки банки охолонуть.
Зберігаємо щавель до зими в прохолодному і темному місці. Смачного!