Щавель на зиму в банку
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви є щасливим володарем городу, то обов'язково вирощуйте на ньому щавель. Адже з нього можна зробити пару цікавих страв, які, я думаю, вам сподобаються.
Напевно, я зараз поділюся з вами однією з найпростіших заготовок. Ви дізнаєтеся, як приготувати щавель на зиму в банку. Скажу, що я такого раніше не пробувала. Перший раз побачила баночку з цим дивом у тітки в гостях. У неї вродив урожай цієї зелені, і потрібно було щось з нею зробити. Мені такий щавель дуже сподобався.
- Щавель - 4 склянки
- Окріп - 2 L
Щавель добре промийте, видаліть всю зайву траву. Покладіть листочки на рушник, дайте їм висохнути.
Далі щавель наріжте на шматочки ножицями. Приготуйте банки для консервування. Простерилизуйте їх на пару 10-15 хвилин, ошпарьте кришки окропом.
Банки щільно наповніть щавлем і залийте окропом. Закрийте щільно кришками і переверніть, поставивши під рушником до охолодження. Зберігайте в холодильнику.