Рецепт Щавель на зиму в банку фото

Щавель на зиму в банку
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Зелень , Щавель
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 20-22
Час приготування: 30 хв.

Якщо ви є щасливим володарем городу, то обов'язково вирощуйте на ньому щавель. Адже з нього можна зробити пару цікавих страв, які, я думаю, вам сподобаються.

Опис приготування:

Напевно, я зараз поділюся з вами однією з найпростіших заготовок. Ви дізнаєтеся, як приготувати щавель на зиму в банку. Скажу, що я такого раніше не пробувала. Перший раз побачила баночку з цим дивом у тітки в гостях. У неї вродив урожай цієї зелені, і потрібно було щось з нею зробити. Мені такий щавель дуже сподобався.

  • Щавель - 4 склянки
  • Окріп - 2 L
щавель на зиму в банку - фото крок 1
Щавель добре промийте, видаліть всю зайву траву. Покладіть листочки на рушник, дайте їм висохнути.
щавель на зиму в банку - фото крок 2
Далі щавель наріжте на шматочки ножицями. Приготуйте банки для консервування. Простерилизуйте їх на пару 10-15 хвилин, ошпарьте кришки окропом.
щавель на зиму в банку - фото крок 3
Банки щільно наповніть щавлем і залийте окропом. Закрийте щільно кришками і переверніть, поставивши під рушником до охолодження. Зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти