Рецепт Сазанами по-китайськи фото

Сазанами по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Риба та морепродукти , Короп
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Пікантний смак цього блюда навряд чи залишить байдужими вас або ваших гостей. Готується зовсім нескладно, але блюдо гідного того, щоб зайняти місце навіть на святковому столі.

Опис приготування:

Що першим приходить в голову, коли вас запитають про китайську кухню? мені - кисло-солодкий соус Ось з ним я і пропоную вам приготувати сазана. У китайських ресторанах найчастіше вам подадуть філе сазана, нарізане особливим чином. Я пропоную вчинити трохи простіше - приготувати сазана по-китайськи з допомогою цього простого рецепту.

1. Чистий Сазан Острів cheshui, потрошимо і видаляємо зябра. Ретельно промиваємо і обсушуємо. На кожній стороні тушки робимо гострим ножем косі надрізи. Викладаємо рибу в миску, посипаємо сіллю і скроплюємо вином.

2. Поки сазан хай полежить, підготуємо лук, часник і імбир. Очищаємо їх, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник - тонкими пластинками, імбир натираємо на тертці.

3. Нагріваємо в сковороді або воке рослинне масло Сазана обвалюють в крохмалі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо рибу на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир.

4. Сковорідку моєму, витираємо насухо і розігріваємо. Наливаємо пару ложок олії і обсмажуємо цибулю, потім до нього додаємо часник і імбир.

5. Через хвилину до овочів додамо кетчуп, потім наливаємо вино, соєвий соус, цукор і оцет. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

6. Розводимо у воді крохмаль, що залишився і тонкою цівкою вливаємо в соус, розмішуємо. Як тільки соус почне густіти, прибираємо сковороду з вогню. Викладаємо в соус рибу і даємо їй постояти хвилин 5.

Ось і готова наша рибка. Я розповів вам, як приготувати сазана по-китайськи. А ви вже самі на свій смак корегуйте кількість тих чи інших інгредієнтів. Хай щастить!

  • Короп - 1, 5 кілограма
  • Біле сухе вино - 5 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 5 Ст. Ложок (половина - обвалять сазана, інше - для соусу)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Імбир - 1 скибочку(2-3 см)
  • Винний оцет - 75 мілілітрів
  • Соєвий соус - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 1-1, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
Що першим приходить в голову, коли вас запитають про китайську кухню? мені - кисло-солодкий соус Ось з ним я і пропоную вам приготувати сазана. У китайських ресторанах найчастіше вам подадуть філе сазана, нарізане особливим чином. Я пропоную вчинити трохи простіше - приготувати сазана по-китайськи з допомогою цього простого рецепту.

1. Чистий Сазан Острів cheshui, потрошимо і видаляємо зябра. Ретельно промиваємо і обсушуємо. На кожній стороні тушки робимо гострим ножем косі надрізи. Викладаємо рибу в миску, посипаємо сіллю і скроплюємо вином.

2. Поки сазан хай полежить, підготуємо лук, часник і імбир. Очищаємо їх, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник - тонкими пластинками, імбир натираємо на тертці.

3. Нагріваємо в сковороді або воке рослинне масло Сазана обвалюють в крохмалі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо рибу на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир.

4. Сковорідку моєму, витираємо насухо і розігріваємо. Наливаємо пару ложок олії і обсмажуємо цибулю, потім до нього додаємо часник і імбир.

5. Через хвилину до овочів додамо кетчуп, потім наливаємо вино, соєвий соус, цукор і оцет. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

6. Розводимо у воді крохмаль, що залишився і тонкою цівкою вливаємо в соус, розмішуємо. Як тільки соус почне густіти, прибираємо сковороду з вогню. Викладаємо в соус рибу і даємо їй постояти хвилин 5.

Ось і готова наша рибка. Я розповів вам, як приготувати сазана по-китайськи. А ви вже самі на свій смак корегуйте кількість тих чи інших інгредієнтів. Хай щастить!

Схожі рецепти