Сазанами по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)
Пікантний смак цього блюда навряд чи залишить байдужими вас або ваших гостей. Готується зовсім нескладно, але блюдо гідного того, щоб зайняти місце навіть на святковому столі.
Що першим приходить в голову, коли вас запитають про китайську кухню? мені - кисло-солодкий соус Ось з ним я і пропоную вам приготувати сазана. У китайських ресторанах найчастіше вам подадуть філе сазана, нарізане особливим чином. Я пропоную вчинити трохи простіше - приготувати сазана по-китайськи з допомогою цього простого рецепту.
1. Чистий Сазан Острів cheshui, потрошимо і видаляємо зябра. Ретельно промиваємо і обсушуємо. На кожній стороні тушки робимо гострим ножем косі надрізи. Викладаємо рибу в миску, посипаємо сіллю і скроплюємо вином.
2. Поки сазан хай полежить, підготуємо лук, часник і імбир. Очищаємо їх, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник - тонкими пластинками, імбир натираємо на тертці.
3. Нагріваємо в сковороді або воке рослинне масло Сазана обвалюють в крохмалі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо рибу на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир.
4. Сковорідку моєму, витираємо насухо і розігріваємо. Наливаємо пару ложок олії і обсмажуємо цибулю, потім до нього додаємо часник і імбир.
5. Через хвилину до овочів додамо кетчуп, потім наливаємо вино, соєвий соус, цукор і оцет. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
6. Розводимо у воді крохмаль, що залишився і тонкою цівкою вливаємо в соус, розмішуємо. Як тільки соус почне густіти, прибираємо сковороду з вогню. Викладаємо в соус рибу і даємо їй постояти хвилин 5.
Ось і готова наша рибка. Я розповів вам, як приготувати сазана по-китайськи. А ви вже самі на свій смак корегуйте кількість тих чи інших інгредієнтів. Хай щастить!
- Короп - 1, 5 кілограма
- Біле сухе вино - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 5 Ст. Ложок (половина - обвалять сазана, інше - для соусу)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Імбир - 1 скибочку(2-3 см)
- Винний оцет - 75 мілілітрів
- Соєвий соус - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Кетчуп - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 3-4 Ст. Ложок
- Вода - 1-1, 5 склянки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 150 мілілітрів
1. Чистий Сазан Острів cheshui, потрошимо і видаляємо зябра. Ретельно промиваємо і обсушуємо. На кожній стороні тушки робимо гострим ножем косі надрізи. Викладаємо рибу в миску, посипаємо сіллю і скроплюємо вином.
2. Поки сазан хай полежить, підготуємо лук, часник і імбир. Очищаємо їх, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник - тонкими пластинками, імбир натираємо на тертці.
3. Нагріваємо в сковороді або воке рослинне масло Сазана обвалюють в крохмалі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо рибу на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир.
4. Сковорідку моєму, витираємо насухо і розігріваємо. Наливаємо пару ложок олії і обсмажуємо цибулю, потім до нього додаємо часник і імбир.
5. Через хвилину до овочів додамо кетчуп, потім наливаємо вино, соєвий соус, цукор і оцет. Перемішуємо і доводимо до кипіння.
6. Розводимо у воді крохмаль, що залишився і тонкою цівкою вливаємо в соус, розмішуємо. Як тільки соус почне густіти, прибираємо сковороду з вогню. Викладаємо в соус рибу і даємо їй постояти хвилин 5.
Ось і готова наша рибка. Я розповів вам, як приготувати сазана по-китайськи. А ви вже самі на свій смак корегуйте кількість тих чи інших інгредієнтів. Хай щастить!