Рецепт Сазанами по-китайськи фото

Сазанами по-китайськи
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Риба та морепродукти, Короп
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Пікантний смак цього блюда навряд чи залишить байдужими вас або ваших гостей. Готується зовсім нескладно, але блюдо гідного того, щоб зайняти місце навіть на святковому столі.

Що першим приходить в голову, коли вас запитають про китайську кухню? мені - кисло-солодкий соус Ось з ним я і пропоную вам приготувати сазана. У китайських ресторанах найчастіше вам подадуть філе сазана, нарізане особливим чином. Я пропоную вчинити трохи простіше - приготувати сазана по-китайськи з допомогою цього простого рецепту.

1. Чистий Сазан Острів cheshui, потрошимо і видаляємо зябра. Ретельно промиваємо і обсушуємо. На кожній стороні тушки робимо гострим ножем косі надрізи. Викладаємо рибу в миску, посипаємо сіллю і скроплюємо вином.

2. Поки сазан хай полежить, підготуємо лук, часник і імбир. Очищаємо їх, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник - тонкими пластинками, імбир натираємо на тертці.

3. Нагріваємо в сковороді або воке рослинне масло Сазана обвалюють в крохмалі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо рибу на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир.

4. Сковорідку моєму, витираємо насухо і розігріваємо. Наливаємо пару ложок олії і обсмажуємо цибулю, потім до нього додаємо часник і імбир.

5. Через хвилину до овочів додамо кетчуп, потім наливаємо вино, соєвий соус, цукор і оцет. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

6. Розводимо у воді крохмаль, що залишився і тонкою цівкою вливаємо в соус, розмішуємо. Як тільки соус почне густіти, прибираємо сковороду з вогню. Викладаємо в соус рибу і даємо їй постояти хвилин 5.

Ось і готова наша рибка. Я розповів вам, як приготувати сазана по-китайськи. А ви вже самі на свій смак корегуйте кількість тих чи інших інгредієнтів. Хай щастить!

  • Короп - 1, 5 кілограма
  • Біле сухе вино - 5 Ст. Ложок
  • Крохмаль - 5 Ст. Ложок (половина - обвалять сазана, інше - для соусу)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Імбир - 1 скибочку(2-3 см)
  • Винний оцет - 75 мілілітрів
  • Соєвий соус - 1, 5-2 Ст. Ложки
  • Кетчуп - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 3-4 Ст. Ложок
  • Вода - 1-1, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 150 мілілітрів
Що першим приходить в голову, коли вас запитають про китайську кухню? мені - кисло-солодкий соус Ось з ним я і пропоную вам приготувати сазана. У китайських ресторанах найчастіше вам подадуть філе сазана, нарізане особливим чином. Я пропоную вчинити трохи простіше - приготувати сазана по-китайськи з допомогою цього простого рецепту.

1. Чистий Сазан Острів cheshui, потрошимо і видаляємо зябра. Ретельно промиваємо і обсушуємо. На кожній стороні тушки робимо гострим ножем косі надрізи. Викладаємо рибу в миску, посипаємо сіллю і скроплюємо вином.

2. Поки сазан хай полежить, підготуємо лук, часник і імбир. Очищаємо їх, цибулю нарізаємо дрібними кубиками, часник - тонкими пластинками, імбир натираємо на тертці.

3. Нагріваємо в сковороді або воке рослинне масло Сазана обвалюють в крохмалі і обсмажуємо з обох боків до готовності. Викладаємо рибу на паперовий рушник, нехай вбереться зайвий жир.

4. Сковорідку моєму, витираємо насухо і розігріваємо. Наливаємо пару ложок олії і обсмажуємо цибулю, потім до нього додаємо часник і імбир.

5. Через хвилину до овочів додамо кетчуп, потім наливаємо вино, соєвий соус, цукор і оцет. Перемішуємо і доводимо до кипіння.

6. Розводимо у воді крохмаль, що залишився і тонкою цівкою вливаємо в соус, розмішуємо. Як тільки соус почне густіти, прибираємо сковороду з вогню. Викладаємо в соус рибу і даємо їй постояти хвилин 5.

Ось і готова наша рибка. Я розповів вам, як приготувати сазана по-китайськи. А ви вже самі на свій смак корегуйте кількість тих чи інших інгредієнтів. Хай щастить!

Схожі рецепти