Рецепт Сарсуела фото

Сарсуела
(покроковий рецепт з фото)

Іспанська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Справжня знахідка для гурманів - це оригінальне іспанське блюдо з морепродуктами, яке стане головною прикрасою святкового столу. Дивимося і запам'ятовуємо рецепт приготування сарсуели.

Опис приготування:

Існує безліч рецептів сарсуели: це досить популярне в Іспанії блюдо, але кожен регіон має свої особливості приготування. Мені сподобався цей рецепт (в який я ризикнула додати свої нюанси). Отже, для приготування сарсуели в домашніх умовах Вам знадобиться багато креветок, при цьому постарайтеся купити різних сортів. Можна, можливо, наприклад змішати королівські з коктейльними (я зазвичай так і роблю). Ще Вам знадобиться курячий бульйон - Сарсуела - досить насичене гаряче спекотне. Дивимося рецепт.

  • Біле вино - 1 Склянка
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Іспанські сосиски - 4 штуки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Паприка - 2 Ст. Ложки
  • Помідори - 5 штук
  • Зелений перець - 0, 5 штуки
  • Креветки (різних сортів) - 1, 5 кілограма
  • Курячий бульйон - 0, 5 L
сарсуела - фото крок 1
Відваріть креветки, додавши зелень і спеції (якщо креветки заморожені, необхідно розморозити їх попередньо).
сарсуела - фото крок 2
Тепер поріжте квадратиками сосиски (іспанські сосиски - це наша кров'янка, грубо кажучи). Можете взяти замість них мисливські. Обсмажуємо в оливковій олії з дрібно порізаною цибулею і часником.
сарсуела - фото крок 3
Вливаємо туди ж курячий бульйон, тушкуємо кілька хвилин на середньому вогні. Потім додаємо до сосисок і бульйону подрібнені помідори, зелений перець, вино і спеції. Перемішуємо і тушкуємо хвилин 7.
сарсуела - фото крок 4
Варені креветки кидаємо в каструлю до бульйону з овочами. Тушкуємо все разом хвилини 2. Ось такий простий рецепт сарсуели! Подавати спекотне потрібно гарячим. Як гарнір можете використовувати рис або картопля. Перед подачею прикрасьте зеленню, а також можете подати з устрицями. Смачного!

Схожі рецепти