Самса з шинкою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати самсу з шинкою і сиром, найсмачніше і швидке блюдо. Набір продуктів для приготування дуже простий і доступний, до того ж тісто беру вже готове і просто розморожувати.
Якщо часу в обріз, а гості на порозі - цей рецепт просто ідеальний, тим більше, що продукти для його приготування часто можна знайти в холодильнику. Замість шинки добре підійде і звичайна ковбаса, твердий сир можна замінити плавленим. Це хороший варіант для закуски або перекусу на роботі.
- Листкове тісто - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Шинка - 100 грам
- Сир - 100 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль і спеції - За смаком
1. Одне яйце вбиваю в миску, одне залишаю для змазування. Сир нарізаю шматочками, можна і на терку, шинку нарізаю такими ж шматочками, як і сир.
2. Зелень мою і витираю паперовим рушником, яйце в мисці змішую з сіллю і спеціями (чорний перець), виделкою збиваю.
3. До збитого яйцю додаю сир, шинку і петрушку, перемішую. Листкове тісто розкочують в тонкий пласт, зберігаю прямокутну форму.
4. Розрізаю тісто на 16 рівних частин, ближче до краю викладаю по столовій ложці начинки.
5. Накриваю начинку іншим краєм і щільно защипують, зробив це фігурно.
6. Деко застеляють пекарської папером і викладаю самсу. В окремій мисці збиваю залишився куряче яйце і пензлем змащую випічку.
7. Ставлю в розігрітий до 180 градусів духовку на 15-25 хвилин. Подаю самсу прямо с противня, смачного!