Самса з куркою і сиром
(покроковий рецепт з фото)
Самса з куркою і сиром - це ситне і смачне східне блюдо. Воно готується на основі листкового тіста. Тісто можна приготувати самому, а можна не витрачати дорогоцінний час і скористатися готовим.
Якщо ви любите страви з листкового тіста, то така випічка як самса вам дійсно буде до душі. За бажанням ви можете змастити перед випіканням самсу збитим яйцем і присипати зверху зернами білого і чорного кунжуту. Щоб дізнатися, як приготувати самсу з куркою і сиром, прочитайте цей простий і зрозумілий рецепт.
- Куряче філе - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Тісто листкове - 400 грам
- Сир твердий - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
1
Куряче філе промийте та висушіть паперовими рушниками. Потім зачистите його від плівок і дрібно нарубати гострим ножем.
2
Очистіть і вимийте цибулю, наріжте його тонкою соломкою або ж невеликими квадратиками. Додайте цибулю в миску з куркою, приправити сіллю, поперчіть все.
3
Натріть на тертці будь-який твердий сир. Додайте його до решти інгредієнтів в мисці. Також сир годі й натирати, а нарізати дрібними кубиками. Ретельно перемішайте начинку для самси.
4
Готове листкове тісто дістаньте з морозилки і дайте йому постояти при кімнатній температурі. Коли тісто відтане, розкачайте його в тонкий пласт і виріже з нього кружечки.
5
У кружечки викладіть по ложці начинки, складіть коло вдвічі, а потім ще раз, щоб вийшли трикутники. Викладіть самсу на деко і запікайте її при температурі двісті двадцять градусів двадцять хвилин.