Рецепт Самса з куркою і грибами фото

Самса з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, Птах, Курка, Гриби
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Страви з начинкою

Дуже ніжна, ароматна і ситна випічка з начинкою. Ця страва прийшло до нас з азіатської кухні й міцно прижилося. В якості начинки в цей раз хочу використовувати курку і гриби.

Дуже ситна і смачна випічка. Замісити тісто з масла, дрібка солі, борошна і води. Приберіть його на деякий час в холодильник. Обсмажте на сковороді гриби з цибулею, добавьте курятину, мускатний, чорнослив і спеції. Коли начинка охолоне, додайте тертий сир. Розкачайте тісто у вигляді коржів, на кожну викладіть начинку. Кінець кліпу, змастіть пиріжки жовтком, посипте кунжутом і відправте в духовку на 45 хвилин. Ось і весь рецепт, як приготувати самсу з куркою і грибами.

  • Борошно - 350 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Куряче філе - 300 грам
  • Печериці - 200 грам
  • Чорнослив - 50 грам
  • Сир - 50 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Жовток - 1 штука
  • Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
  • Рослинна олія - За смаком
  • Кунжут - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
самса з куркою і грибами - фото крок 1
Заморожене масло потріть в борошно, додайте сіль і перемішайте.
самса з куркою і грибами - фото крок 2
Влийте холодну воду і замісити тісто. Надішліть його на півгодини в холодильник.
самса з куркою і грибами - фото крок 3
Поріжте куряче філе на дрібні кубики.
самса з куркою і грибами - фото крок 4
Також поріжте гриби і цибулю, обсмажте їх на сковороді протягом 10 хвилин, посолити і поперчити. Потім додайте шматочки курячого філе, мускатний горіх, порізаний соломкою чорнослив, смажте ще хвилин 10-15. Остудіть начинку, додайте тертий сир.
самса з куркою і грибами - фото крок 5
Розкачайте тісто у вигляді коржів, на кожну з яких викладіть рівними частинами начинку. Кінець кліпу, змастіть пиріжки жовтком, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.

Схожі рецепти