Самса з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже ніжна, ароматна і ситна випічка з начинкою. Ця страва прийшло до нас з азіатської кухні й міцно прижилося. В якості начинки в цей раз хочу використовувати курку і гриби.
Дуже ситна і смачна випічка. Замісити тісто з масла, дрібка солі, борошна і води. Приберіть його на деякий час в холодильник. Обсмажте на сковороді гриби з цибулею, добавьте курятину, мускатний, чорнослив і спеції. Коли начинка охолоне, додайте тертий сир. Розкачайте тісто у вигляді коржів, на кожну викладіть начинку. Кінець кліпу, змастіть пиріжки жовтком, посипте кунжутом і відправте в духовку на 45 хвилин. Ось і весь рецепт, як приготувати самсу з куркою і грибами.
- Борошно - 350 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Куряче філе - 300 грам
- Печериці - 200 грам
- Чорнослив - 50 грам
- Сир - 50 грам
- Цибуля - 1 штука
- Жовток - 1 штука
- Мускатний горіх мелений - 2 щіпки
- Рослинна олія - За смаком
- Кунжут - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Заморожене масло потріть в борошно, додайте сіль і перемішайте.
Влийте холодну воду і замісити тісто. Надішліть його на півгодини в холодильник.
Поріжте куряче філе на дрібні кубики.
Також поріжте гриби і цибулю, обсмажте їх на сковороді протягом 10 хвилин, посолити і поперчити. Потім додайте шматочки курячого філе, мускатний горіх, порізаний соломкою чорнослив, смажте ще хвилин 10-15. Остудіть начинку, додайте тертий сир.
Розкачайте тісто у вигляді коржів, на кожну з яких викладіть рівними частинами начинку. Кінець кліпу, змастіть пиріжки жовтком, посипте кунжутом і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин.