Самса з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Домашня випічка - ідеальний варіант не тільки для сніданку, але і для ситного повноцінного перекусу. Пропоную вам рецепт приготування самси з куркою, ніжною всередині і хрусткою зовні.
Апетитна самса з куркою в домашніх умовах за цим рецептом вийде навіть у новачка в кулінарії. Начинку можна доповнювати абсолютно будь-якими спеціями за смаком, а також овочами (для соковитості).
- Борошно - 300 грам
- Вода - 100 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Куряча грудка - 2 штуки
- Цибулина - 0.5 штуки
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Кунжут - 1 Чайна ложка
1. Для приготування тіста змішайте в глибокій мисці воду з борошном і дрібкою солі. Замісити м'яке тісто, розділіть його на два однакових кульки.
2. Розкачайте дуже тоненько на робочій поверхні. Розтопити вершкове масло, змастіть їм тісто.
3. Потім складіть один лист на інший, і знову змастіть маслом. Акуратно згорніть його рулетом.
4. Викладіть у форму, накрийте кришкою або харчовою плівкою і приберіть в холодильник на 1 час.
5. Грудку вимийте і висушіть паперовим рушником. Наріжте маленькими кубиками. Очистіть половинку цибулини (або інші овочі, які ви вирішите використовувати в рецепт приготування самси з куркою), подрібніть і додайте в мисочку. Додати сіль, поперчіть за смаком, додайте улюблені спеції і сушені трави.
6. Тісто потрібно нарізати на 8 однакових шматочків.
7. Розкачайте кожен на робочій поверхні в тонкий пласт.
8. Розкладіть начинку на середину.
9. І akkuratno кінець палиці.
10. Самса з куркою в домашніх умовах повинна вийти ось таким трикутником.
11. Деко або форму для запікання змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментом. Викладіть самсу.
12. Збийте яйце, і змастіть їм поверхню. Посипте зверху насінням кунжуту, і відправте лист в розігріту духовку хвилин на 30. Ось і весь простий варіант, як зробити самку з куркою. Смачного!