Рецепт Самса класична фото

Самса класична
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Птах , Курка , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Самса - популярне азіатське блюдо, яке користується величезною популярністю по всьому світу. Сьогодні я пропоную варіант, як приготувати самсу класичну з куркою. Давайте приступати!

Опис приготування:

Класична самса - це пиріжок з листкового тіста з різними начинками: бараниною, куркою, овочами, гарбузом. Форма самси може бути різною, в нашій країні найбільш популярна трикутна самса, але на її батьківщині більш популярна кругла самса. Сьогодні буду готувати самсу класичну, пропоную і вам зробити те ж!

  • Вода - 1 Склянка (холодна)
  • Борошно - 400 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (в начинку, за смаком)
  • Куряча грудка - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 1 штука (для змащення)
  • Кунжутне насіння - 1 Ст. Ложка
самса класична - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Всі продукти для тіста повинні бути охолодженими.
самса класична - фото крок 2
Насамперед приготуйте начинку. Курячі грудки дрібно порубати ножем.
самса класична - фото крок 3
Цибулину дрібно наріжте, змішайте з куркою, додайте сіль і перець за смаком. Начинка готова.
самса класична - фото крок 4
Приступимо до приготування тіста. Борошно просійте разом з сіллю, по центру зробіть поглиблення, куди влийте холодну воду. Замісити тісто.
самса класична - фото крок 5
Надішліть його в холодильник на 30 хвилин, загорнувши в харчову плівку.
самса класична - фото крок 6
Розділити тісто 4 рівні частини. Кожну частину розкачати тонко в формі кола.
самса класична - фото крок 7
Перше коло змастіть розтопленим вершковим маслом, це дуже зручно робити кулінарної пензлем. Накрийте зверху другим шаром тіста і знову змастіть маслом.
самса класична - фото крок 8
Так повторіть з усім тестом.
самса класична - фото крок 9
Тепер поверніть отриманий пласт в тугий рулет і розріжте його на шматки шириною 3-4 см.
самса класична - фото крок 10
Тепер кожен маленький рулетик розкачати тонко, в центр покладіть начинку.
самса класична - фото крок 11
Підверніть і защіпніте тісто, сформувавши тим самим трикутник.
самса класична - фото крок 12
Переверніть трикутники місцем скріплення вниз, перекладіть їх на деко. Зверху змастіть збитим яйцем і присипте кунжутним насінням.
самса класична - фото крок 13
Запікайте самсу в духовці при температурі 200 градусів 40 хвилин.
самса класична - фото крок 14
Самса готова! Подавайте її гарячої і їжте із задоволенням!

Схожі рецепти